”Walk of art” pryder Gothia Avenue

Världskända svenskar ska locka besökare till Gothia Towers i höst. Jättelika dukar med motiv som kronprinsessan Victoria, Börje Salming och Pippi Långstrump kommer att inrama gångstråket Gothia Avenue.
Vi kallar det “Walk Of Art“, säger Lena Kallevik, director of creative events på Gothia Towers.

Tidigare konstutställningar har ägt rum i “The Gallery”, vid entrén mot Korsvägen. Självklart används den lokalen även nu, men det nya är att utställningen sprids vidare längs Gothia Avenue genom hotellets lobby, ända bort till Lisebergsentrén.

Höstens utställning “World Famous Swedes” är skapad av textilkonstnären Daniel Vodosek.

Förutom själva verken, upp till 20 kvadratmeter stora dukar där motiven är sydda med tråd, blir det även en storytelling om konstnären och hur han jobbar längs med gångstråket.

Varje verk har sin egen profil. Rockgruppen The Hives, iklädda höga hattar, är ett exempel. Victoria, Salming och Pippi är andra storheter som avporträtterats. Konstnären har inhämtat godkännande från dem han gestaltar.
– Vi är väldigt glada för att kunna presentera den här utställningen. Det blir en helt ny upplevelse, en spännande promenad med maffiga verk längs vägen, säger Lena Kallevik.
– För oss är det ett nytt sätt att väva in konsten i den övriga miljön.

Sammantaget en helt ny upplevelse som vi kanske kommer att använda oss även i framtiden.

Bild: Förlaga fotograf Håkan Moberg/Illustratör Ida Öhnell

World Famous Swedes

14 oktober-13 november
www.gothiatowers.com/the-gallery/