Vad händer i Göteborg i sommar?

Just nu är ingenting som vanligt. Därför har Göteborg & Co samlat innehåll som hjälper dig att uppleva Göteborg på lite annorlunda sätt. Familjevänliga aktiviteter, intressanta sevärdheter och en fantastisk natur.

 

Upplev underbara Göteborg tryggt & säkert

Med Gothia Towers som bas har du det perfekta utgångsläget för att uppleva såväl city med närheten till shopping, gröna parker och lätt ta dig ut till sjö och hav. Ta en promenad eller hoppa på lokaltrafiken för att ta dig vidare på dagsutflykt med Paddanbåtarna i kanalen eller vidare ut på havet med skärgårdsfärjorna.

Tips på härliga sommaraktiviteter

Endast en kort promenad bort ligger paradgatan Avenyn som tar dig till Trädgårdsföreningen, en av Europas bäst bevarande 1800-talsparker med ett mysigt Rosenkafé. Upptäck fler gröna oaser i Göteborg, perfekta för promenader, avkoppling eller en picknick i parker och trädgårdar.

Vår granne tvärs över gatan Universeum, Nordens största Science center och värt ett besök. Utforska det svenska landskapet med insjöfiskar och fåglar, hälsa på hos hajar och bläckfiskar och kliv in i en regnskog. Garanterat kul för hela familjen!

PS! Du vet väl om att du kan köpa och ta med dig Göteborgs bästa räkmacka, sallader, färska juicer, smoothies och gott kaffe i vårt lobby-café Twentyfourseven.

Sugen på en utflykt? Ta dig från centrum till salta havsbad och upptäck ett tjugotal öar med tusentals unika platser i Göteborgs vackra skärgård, eller båtsightseeing med Strömmas båtar.

Upptäck staden och naturen från vattnet med paddel i hand. Att paddla kajak eller kanot är det perfekta sättet att uppleva Göteborgs fantastiska skärgård, stadens kanaler eller lugna insjöar.

Göteborg är en svårslagen cykeldestination. Skogen och terrängen är som gjord för mountainbike och kring staden och längs kusten sträcker fina landsvägar ut sig. Ta med cykeln eller hyr och cykla på dagsutflykt.

Är du en golfälskare som vill testa nya utmanande banor, eller är det i sommar som du håller i en golfklubba för första gången? Oavsett vilken nivå du spelar på finns det gott om golfklubbar i Göteborgsområdet att spela en runda golf på.

Läs om tips från Göteborgarna själva på goteborg.com >> 

 

Varmt välkommen till Göteborg!

 

Film: Göteborg botaniska trädgård