Att göra i Göteborg

Vad händer i Göteborg och på Gothia Towers?

Vad händer i Göteborg och på Gothia Towers?

Upplev underbara Göteborg

En öppen och nära storstad, mysiga gator och parker samt vidsträckta naturområden och anpassade aktiviteter – trots att världen inte är riktigt som vanligt finns allt du kan förvänta dig av en metropol – inom gångavstånd. Läs fler aktuella tips på goteborg.com 

Passa på att checka in på Gothia Towers när du upptäcker Göteborg!

BOKA RUM

Upplevelser i Göteborg du inte får missa!

Parker och trädgårdar

Bara 20 minuters promenad från hotellet ligger Trädgårdsföreningen – en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker och inkluderar även Alfons Åbergs kulturhus. I andra änden av stan hittar du Botaniska Trädgården, en botanisk trädgård i världsklass med över 16 000 arter att beundra.

Slottsskogen är en av Göteborgs största, äldsta parker. Här finns stora gräsytor för picknick och många promenadvägar för motion. Parken är öppen året om en av Sveriges äldsta djurparker – och gratis att besöka.

 

Bästa grannen Liseberg

Tvärs över gatan ligger vår närmsta granne, favoriten Liseberg, en park för alla. Sommaren med ett 40-tal attraktioner som får både stora och små magar att pirra samt internationella artister på stora scenen. Hösten med gastkramande Halloweenfirande med hårresande skräckhus och barnsligt bus och godis. Vintern med Jul på Liseberg då parken förvandlas Liseberg till en glittrande julsaga. Gå på klappjakt bland julmarknadens bodar i skenet av miljoner juleljus.

Se vårt erbjudande på Liseberg!

Shopping

Sugen på shopping? Lokala klädmärken, secondhand och inredning är bara en liten del av allt du hittar under en shoppingrunda i Göteborg. Börja på Avenyn bara ett par minuters gångavstånd från Gothia Towers och flanera sedan mellan småbutiker, internationella kedjor och stora varuhus.

Vi vill även tipsa om Hede Fashion Outlet, 20 min med pendeltåg från Lisebergs station till Kungsbacka Hede. Fynda upp till 70% billigare jämfört med normala butikspriser. De har även ett erbjudande med 10% extra rabatt till gäster på Gothia Towers.

Äta och dricka gott

Besök någon av Göteborgs restauranger. Havets läckerheter smakar extra gott i hamnstaden Göteborg. Fisk och skaldjur i världsklass, nyskapande kök, Michelinstjärnor och fina råvaror från ett levande jordbrukslandskap.

Vi vill även tipsa om vår topprestaurang Heaven 23 som ni finner högst upp i tower 1 på Gothia Towers.  Njut av fantastisk utsikt över staden i skybaren, goda cocktails, härliga middagar och varför inte prova vår legendariska räkmacka King Size?

Skärgården

Längs med kusten breder skärgården ut sig som ett pärlband av öar. Bara en kort resa från centrala Göteborg kan du strosa längs pittoreska gränder, ljuvliga stränder, i naturreservat och längs fina promenadstigar. Det är lätt att ta sig till södra skärgården med båt, och norra skärgården går att besöka med bil.

Universeum

Universeum ligger tvärs över gatan från Gothia Towers och under ett och samma tak rymmer en hel regnskog, en akvariehall med exotiska fiskar och hajar, mängder av exotiska djur och växter. Universeum är Nordens största science center och ett stort äventyr för hela familjen oavsett väder.

Se vårt erbjudande på Universeum!

Paddanbåtarna

Upplev Göteborg från vattnet med denna klassiska sightseeingtur. Paddanbåtarna tar dig på en historisk upplevelse längs Göteborgs kanaler. På sommarhalvåret går det täta turer genom Göteborgs kanaler och hamn. Gothia Towers säljer biljetter i samband när du bokar ditt rum och i receptionen.

Haga

Haga är en av Göteborgs äldsta stadsdelar med härliga kvarter för fika och shopping. Namnet kommer från de hagar som fanns här på 1600-talet. Haga ligger på bekvämt gångavstånd från innerstan och har bilfria gator kantade av små mysiga kaféer samt butiker insprängda i de Göteborgstypiska landshövdingehusen.

Ullevi

Ullevi är en av nordens största arenor och har erbjudit mängder av magiska ögonblick. Det är en multiarena bara en kort promenad från Gothia Towers som används för konserter, fotboll och friidrott.

Se kommande evenemang i Göteborg för att hitta något som passar dig.

Spa

Högst upp i vårt mittersta torn finns Upper House Spa. En fantastisk upplevelse i Göteborg oavsett om du bor på hotellet eller bara för att lyxa till vardagen. Sjunk ner i någon av poolerna, slappna av i Hamam-avdelningen och njut av utsikten över Liseberg i utomhuspoolen. Om du bor på Gothia Towers erbjuds du ett bättre pris på entré.

Varmt välkommen till Göteborg!