Fotoutställning: Altitude

3 april – 7 maj 2023
Gothia Towers & Open Sky Photo presenterar Altitude

Under 2022 slog sig fem Göteborgs fotografer samman och startade Open Sky Photo, för fem är starkare än en!
De är ofta ute tillsammans och fotograferar, pratar om livet i allmänhet och delar med oss av tips och lärdomar av fotografins magiska värld. Utställningen ALTITUDE –  visar bredd av perspektiv och olika höjder som foton är tagna från. Från marknivå upp till 100 meter upp. Vi ser fram emot att visa deras foto och lära oss om hantverket och hoppas du vill komma förbi och kolla in.

Välkommen till The Gallery, Gothia Towers!

___________________________________

DRÖNAR-AW PÅ CORNER – 5 MAJ
Den 5 maj  träffar du fotograferna i baren på restaurang Corner, hörnet vid Korsvägen, Gothia Towers.

Kom förbi på AW och snacka fotohemligheter. Vi erbjuder AW-priser i baren fram till 19.00 och på scen underhåller Jacob Eriksson med livemusik. Fotoutställningen i The Gallery väntar på ditt besök, och Corners uteservering är öppen och kanske får du en stund i solen också.
Välkommen!


 

*Intresserad av att köpa foto, träffa fotograferna för en privat visning eller fråga något?

Kontaktuppgifter
Fredrik Stjernfelt
[email protected]
+46 76 882 12 12

 

 

OM FOTOGRAFERNA

Sebastian Anderberg

Mitt namn är Sebastian Anderberg och på Instagram går jag under namnet sweden.from.above som fokuserar helt på drönarfotografi. I grund och botten är jag en entusiastfotograf som sysslat med fotografering totalt cirka 28 år och 5 av dessa professionellt. Mitt intresse för foto går ända tillbaka till sen jag fick min första analoga kamera när jag fyllde 7 år. Den dag jag gick över till digitalt var när jag hade gjort slut på två hela filmrullar med bara plojbilder på mig och min bästa kompis som mamma betalade dyrt för att framkalla, vilket inte hon blev så glad över. Jag fick då börja spara pengar till en kamera som kunde fota digitalt istället, vilket gjorde varje bild som togs därefter var mer förlåtande ifall de inte blev bra. Sen dess har jag fotat helt digitalt och där har saker inte förändrats mycket mer än att jag investerat i allt större, dyrare och mer avancerad utrustning samt skaffat mig ner erfarenhet med tiden. Med andra ord har jag hållit på med f vanlig fotografering långt innan jag breddade intresset för drönarfotografering.

Drönarfotografering har för mig blivit en förlängd arm av mitt redan brinnande intresse för foto och film. Med hjälp av drönare har jag kunnat komponera och fånga bilder över platser från ett perspektiv jag aldrig kunnat se eller nå innan. Det har också öppnat en helt ny värld av möjligheter och utmaningar jag aldrig stött på med vanlig fotografering, vilket gör det så roligt och spännande! Det är en fantastisk känsla att ha möjligheten att nästan kunna röra sig helt fritt med drönaren för att sätta ihop sin komposition. Även om jag nu sysslat med drönarfotografering i nästan 5 år så är fotografering med denna teknik ett relativt nytt och outforskat sätt att fånga bilder och video på. Detta ställer mer krav på en själv att lära sig hur man ska bära sig åt för att fånga ögonblicken på bästa sätt. Det är något jag älskar med just drönarfotografering – Man kan vara den första som fångar eller filmar ett objekt eller plats från ett specifikt perspektiv.

Under åren har jag fått mycket fin respons och feedback från vänner och min publik som upptäckt mitt innehåll med drönare vilket ger mig stor motivation till att fortsätta att utvecklas inom detta område. Inte minst har jag fått möjligheten att arbeta en del professionellt med företag och personer inom bland annat reklam och marknadsföring, vilket jag aldrig kunnat föreställa mig tidigare. Det är verkligen en häftig grej tycker jag.
Mina mål med just drönarfotografering är att fånga Göteborg från nya och unika perspektiv få skådat staden tidigare och inte minst lyfta fram en annan typ av skönhet av Göteborg – Från ovan.

Robin Holmkvist

Mitt namn är Robin Holmkvist. Jag är uppväxt på Hisingen i Göteborg. Jag har sedan så länge jag kan minnas fotat. Det började med en enkel analog kamera som jag hittade på en loppis under barndomen och efter det var jag fast och fortsatt bildresan med att producera kortfilmer i mellan och högstadiet. Sedan 2018 har jag kombinerat mitt intresse för ny teknik med mitt andra intresse fotografi och är ute med mina drönare och fotograferar så ofta jag får möjlighet. Det är något visst med fågelperspektivet, något som ser tråkigt ut i marknivå kan få helt annat uttryck i från luften. Det tycker jag är lite av tjusningen med drönarfotografi. På Instagram är jag mer känd som Swedishdroneguy och det är främst där jag publicerar mina foton. Utöver det säljer jag även en del tavlor på beställning.

Fredrik Stjernfelt

Jag heter Fredrik Stjernfelt och går under namnet StjernfeltPhoto på instagram och facebook. Jag är född och uppväxt i Göteborg och som ung fick jag en Minolta systemkamera av min morfar med en tillhörande väska med massa objektiv, filter och andra bra och ha saker. men det var först när jag gick i högstadiet och Nygårdsskolan i Billdal erbjöd Media kurs istället för C-språk. På 80-talet inriktade sig mediakursen på verktyg såsom radio, reklam och foto. Där vaknade mitt riktiga intresse för foto och framkallning och jag vistades många timmar i skolans fotolabb. Intresset för foto fortsätta resterande av mina skolår och kombinerades papper och penna. Sedan 2019 ägnat stor del av min tid till att fotografera och filma med hjälp av drönare. Jag ser främst mitt fotande som en konstform men har även jobbar professionellt de senaste åren med att fota och filma segeltävlingar bland annat.

Tobias Gustavsson

Jag heter Tobias Gustavsson och går under namnet gbgphotographer på instagram. Jag fick upp ögonen för fotografering i samband med en resa till Nya Zeeland 2017. Det var då jag köpte min första systemkamera. Anledningen var att jag ville kunna fånga och spara minnen från alla upplevelser från resan. Efter sex veckors resande och många bilder tagna var jag så gott som frälst i fotografi. Startade sedan ett instagramkonto med syftet att visa bilder av min hemstad Göteborg. Det har i sin tur gjort att jag velat utforska och utveckla mitt fotograferande ytterligare. På instagram fick jag mycket inspiration från andra drönar fotografer och blev nyfiken på att själv testa på det. Det gjorde att jag köpte min första drönare och tyckte väldigt tidigt att det var fantastiskt roligt. Jag känner att drönaren ger mig så mycket kreativitet till att få utforska hur ett visst motiv kan se ut från ovan och även fånga bilder från helt andra perspektiv och vinklar. Göteborg som stad växer så det knakar. Att få möjligheten till att dokumentera från ovan och visa hur staden växer sig fram är därför något som jag tycker är väldigt intressant.

Markus Esselmark

Markus Esselmark är namnet och går under namnet PhotosByMackan så du kan kalla mig Mackan. Fotograferat många år och fotograferar både med drönare samt med vanlig kamera. Drönaren är något som jag införskaffat senare och det hela började med en spegellös kamera. Självlärd och lagt många, många timmar på att läsa på om konsten att fotografera och att ta bra bilder som är väldigt subjektivt. Det bästa med digitalt är ju att man kan knäppa på och lära sig av allt man fotar. Stort fan av arkitektur så det blir mycket bilder på byggnader och försöka fånga dom i sin bästa vinkel men även Göteborg i sin helhet och försöka visa upp staden från sin bästa sida. Det byggs just nu otroligt mycket i Göteborg som troligen ingen kunnat missa vilket passar mig perfekt då det finns mycket att fånga och variera sig med.