Konstutställning i The Gallery: Beautiful Sweden

25 november 2022 – 9 januari 2023

Välkommen att njuta av SaraMaras magiska resa genom Sveriges landskap
Svenska kvinnoporträtt i samspel med de 25 landskapens djur och växter.

 

VERNISSAGE
Den 25 november träffar du Sara på plats 17.00-19.00
Passa på att kombinera konstupplevelse med en After Work på restaurang Corner…

WEBSHOP
Köp Saras fina prints & tavlor >

 

OM SARAMARA och UTSTÄLLNINGEN

Sara har målat 25 kvinnor, där varje porträtt representerar var och ett av Sveriges landskap tillsammans med respektive djur och växt. Porträtten är färgstarka ofta med Sveriges natur som fond i olika temperament. Hennes kvinnoporträtt har stark utstrålning, energi och karaktär på ett varierat och fantasifullt sätt. Kvinnorna framträder oftast i fokus tillsammans med djuret och växten som mönster eller solitär, men ibland dyker de upp som mytologiska sagoväsen, en kvinna som samtidigt är både djur och växt – en symbios mellan djur, natur och människa.

Hon har ett brinnande engagemang för miljöfrågor och utrotningshotade djur i världen. Hon har tidigare arbetat tillsammans med Världsnaturfonden WWF och haft utställningen ”Endangered Beauty” där en del av försäljningen gick till WWF:s arbete för att skydda utrotningshotade djurarter. Men Sverige har också en fantastisk fauna och flora som vi ska värna om. ”Beautiful Sweden” är ett konstprojekt som SaraMara arbetat med i 3 år, ”Jag är nog inte ensam om att ha lite dålig koll på vilka våra olika landskapsdjur och växter är. När jag har pratat om mitt konstprojekt med landskapsporträtt har alla varit väldigt positiva och engagerade. Vi har ju alla minst ett landskap som ligger oss varmt om hjärtat. Själv har jag tre!”

Sverige är indelat i 25 landskap med landskapssköldar som härstammar från medeltiden. Idag har varje landskap även ett antal symboler i form av växter och djur, som skall vara speciella för just den delen av Sverige. Landskapsväxterna är äldst, de togs fram 1908 och landskapsdjuren röstades fram 1988 bland alla svenska vilda djur.

SaraMara är född 1972 och uppvuxen i Lerum utanför Göteborg där hon tillbringade mycket tid och utvecklade sitt kreativa skapande i pappans ateljé. Sara vidareutbildade sig på konstskolor och jobbade på reklambyråer i Göteborg, för att sedan fortsätta sin karriär i Stockholm. Hon är verksam som konstnär och illustratör under namnet SaraMara sedan 2004, både i Sverige och internationellt och tar kontinuerligt beställningsuppdrag både som illustratör och som konstnär.

 

Kontaktuppgifter:
Sara Petterson
0733-127725
[email protected]

 

Kolla in bilder från några av landskapen via pdf länken >
Beautiful Sweden_pdf