Frågor och svar

Här hittar du svaren på de mest återkommande frågorna om vistelsen.

Ditt boende  Din bokning  Frukost  Övrigt  Konferens och möten

När kan jag checka in på hotellet?

Incheckningen sker från klockan 15.00 och håller öppet till midnatt.

Kan jag checka in innan kl 15:00?

Vi erbjuder tidigare incheckning i mån av plats. Vi kan av den anledningen inte erbjuda tidigare incheckning i förväg utan ber er att gå till receptionen vid ankomst och kolla om ert rum är färdigställt. Skulle vi ha slut på lediga rum tar vi ditt bagage i hotellets bagageutrymme till dess ditt rum är klart.

När måste jag checka ut från hotellet?

Utcheckning sker senast kl 11.00.

Kan jag checka ut efter kl 11:00?

I mån av plats har vi möjlighet att erbjuda rummet lite längre, vänligen ta kontakt med receptionen på utcheckningsdagen för att ordna med detta.

Måste jag ha med mig ID-handling för att bo hos er?

Alla gäster som checkar in på hotellet skall kunna uppvisa giltig ID-handling och ett giltigt betalkort. Gäster under 18 år, som reser i målsmans sällskap, behöver inte visa ID-handling.

Hur gammal måste jag vara för att få bo på hotellet?

Du måste ha fyllt 18 år för att bo på Gothia Towers. Är du under 18 år får du endast bo i sällskap av målsman. Gäster som bor i någon av våra sviter måste vara minst 25 år (med undantag för barn som bor tillsammans med målsman).

Kan jag betala eller delbetala mitt rum med poäng?

Nej, det är inte möjligt att delbetala rummet med poäng.

Kan jag betala med kontanter på Gothia Towers?

Nej, fr.o.m 1 juni 2021 så är vi en kontantfri anläggning, det gäller alla verksamheter så som hotell, restauranger och spa.

Får man ha djur på ert hotell?

Vi har ett fåtal hotellrum där vi välkomnar hundar (max 3 hundar per rum). För att boka dessa ber vi er ringa eller maila vår bokningsavdelning. Telefon: 031 – 750 88 10 Email: [email protected].

Vilken rumskategori skall jag boka om jag vill bo högt upp?

Våra Premium skyrum samt våra sviter ligger på de högre våningarna i hotellet. I dessa rummen bor du alltid på våning 16 eller högre med fantastisk utsikt och frukost på våning 29

Finns det spjälsäng att låna på hotellet?

Vi har spjälsängar som ni kan låna under tiden ni bor hos oss. Dessa bokas till via vår bokningsavdelning. Telefon: 031 – 750 88 10 Email: [email protected].

Får jag ta med mig resesäng?

Nej, vi tillåter inte gäster att ta med sig sin egen resesäng till följd av säkerhetsfrågor vid brand eller utryckning. Ni kan alltid låna en spjälsäng av oss.

Får man röka på hotellet?

Gothia Towers är ett rökfritt hotell och rökning inomhus är strängt förbjudet, vid överträdelse tar vi ut en saneringsavgift för rummet. Detta gäller även E-cigaretter.
Vi har markerade rökrutor utanför hotellet i anslutning till huvudentrén. Rökning tillåts endast inom dessa rutor.

Hur många kan man bo i ett rum?

Detta är beroende på vilken rumskategori ni väljer. Mer information om våra rum >>

Jag har allergier och behöver ett anpassat rum. Kan ni hjälpa mig med det?

Vi har ett fåtal rum som är anpassade för allergiker. Dessa rum behöver bokas via vår bokningsavdelning. 031–750 88 10. Email: [email protected].

Barnpolicy & familjerum

1 barn upp till 6 år får dela föräldrars säng utan extra kostnad. Vi har även rum med en extrasäng för 1 barn upp till 12 år för 100:-/natt. Vissa rum har även en bäddsoffa (140 cm) för upp till 2 barn (max 12 år) för 100:-/natt/barn.

Hur bokar jag ett connecting-rum?

Boka dina rum som vanligt online direkt hos oss. Därefter kontaktar du vår bokningsavdelning som ordnar connecting-rum i mån av tillgång mot en avgift om 100:-. Telefon: 031 – 750 88 10 Email: [email protected]

Din bokning

Vad har ni för parkeringsalternativ?

Vi har flera olika parkeringsalternativ och för att vara säker på att få en plats för din bil ber vi dig att förboka din parkering inför ert besök. Detta kan du göra vid bokningstillfället eller lägga till i efterhand (i mån av plats) Läs mer om våra olika parkeringsalternativ här >>

Kan jag parkera tidigare?

Vi erbjuder tidigare parkering, än den som angivits i bekräftelsen, i mån av plats. Vi kan av den anledningen inte erbjuda tidigare parkering innan ankomst till hotellet utan ber er att gå till Guest Service, precis bredvid receptionen, och höra med dem om parkeringsplatsen finns tillgänglig tidigare.

Jag har inte fått någon bokningsbekräftelse, vad gör jag?

Om du bokat via vår hemsida eller bokningsavdelning: Titta först i din skräppost om bekräftelsen råkat hamnat där. Kontakta oss oss annars på telefon eller e-post så hjälper vi dig att skicka en ny bekräftelse.
Skulle du sakna bekräftelsen vid ankomst går det fint att checka in med för- och efternamn. Kontakta hotellet på telefon 031-750 88 10 eller via mail [email protected] så skickar vi en bekräftelse manuellt.
Om du bokat via en reseagent, så som t.ex. booking.com eller hotels.com: Vi har inte tillgång till deras bokningssystem så vi ber dig att kontakta företaget du bokade via direkt.

Hur ändrar/avbokar/kontrollerar jag min bokning?

Om du bokat via vår hemsida eller bokningsavdelning: Om du har ditt bokningsnummer till hands klicka här för att se och ändra din bokning.
Behöver du ytterligare hjälp kan du kontakta vår bokningsavdelning så hjälper de dig att ändra din bokning. Kontakta hotellet på telefon 031-750 88 10 eller via mail [email protected]
Om du bokat via en reseagent, så som t.ex. booking.com eller hotels.com: Vi har inte tillgång till deras bokningssystem så vi ber dig att kontakta företaget du bokade via direkt.

Kan jag boka via hemsidan utan att ge ut mitt kreditkortsnummer?

Alla bokningar måste garanteras med ett kortnummer. Betalning sker först vid ankomst till hotellet, om inget annat anges vid bokningstillfället.

Hur bokar jag rum med ett presentkort?

Du behöver inte i förväg ange att du har ett presentkort utan genomför bokningen precis som vanligt. När du anländer till hotellet lämnar du fram ditt presentkort och betalar med det.

Vad har ni för avbokningspolicy?

Avbokning kan ske senast kl 11.00 på ankomstdagen om inte särskilda villkor gäller enligt bokningen. Avbokas rummet senare eller vid utebliven gäst, debiteras kostnaden för ett dygn inklusive moms.

Frukost

När serveras frukosten?

Måndag – fredag 06.30-09.30 Lördag-söndag 07.00-11.00
Avvikande öppettider 6 juni 06.30-10.30 7 juni 06.30-10.30 8 juni 06.30-10.30 9 juni 06.30-10.30 Midsommarafton 21 juni 06.30-09.30 Sommartid alla dagar under perioden 1 juli-11 aug 06.30-10.30
Observera att öppettiderna kan variera något röda dagar och storhelger, detta informeras om vid incheckning.

Jag måste resa iväg innan frukosten öppnar, går det att ordna något ändå?

Absolut. Du kan vid incheckning förbeställa en enklare frukost som serveras i anslutning till vårt konferenscafé på andra våningen. Du väljer själv om du vill äta den på plats eller ta den med dig. Öppettider Måndag – fredag 04.00 - 06.30 Lördag och söndag 04.00 – 06.30

Har ni frukost för allergiker?

Vi serverar gluten-, laktos- och mjölkfria alternativ i båda våra frukostmatsalar. Fråga vår personal på plats så hjälper de att hitta det ni behöver.

Övrigt

Jag tror jag glömt kvar något, vart vänder jag mig?

Har du glömt någonting i samband med ditt besök hos oss? Gå till sidan kvarglömt och fyll i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan. Gå till kvarglömt

Hur gammal måste jag vara för att få träna på gymmet?

För att få nyttja hotellets gym så måste du vara 18 år (utan målsman) eller från 13 år i målsmans sällskap.

Finns det pool på hotellet?

Vi har en pool som tillhör vårt systerhotell Upper House. Ni som bor på Gothia Towers kan till ett förmånligt pris köpa till ett besök på Upper House spa. Observera att detta inte ingår i priset för gäster som bor på Gothia Towers. Vi har en åldersgräns på 18 år (16 år i målsmans sällskap). För att läsa mer om vårt spa och för att boka klicka här>>

Hur blir jag medlem i stamgästprogrammet Club Gothia Towers?

Finns det wifi på hotellet?

Ja, vi erbjuder gratis wifi i hela vår anläggning.

Finns det Chromecast på hotellrummen?

Chromecast är tillgängligt i rumskategorierna Sky samt i våra sviter.

Konferens och möten

Vad kostar en konferens?

Kostnaden varierar mycket beroende på flera faktorer, så som veckodag, antal personer, måltider med mera.

Flera av deltagarna har matallergi och/eller är vegetarianer. Hur ordnar ni för dem?

Berätta för oss i tid om ni behöver specialkost så ordnar vi att alla får god mat och kan äta tillsammans. Anmäl specialkost i förväg till din kontaktperson hos oss. Notera dock att vi enbart har möjlighet att tillgodose födoämnesallergier, ej livsstilsdieter såsom LCHF och GI.

Vi skulle vilja avsluta konferensen med en middag eller ett mingel. Finns den möjligheten?

Ett mingel eller en middag är en bra avslutning på dagen där deltagarna kan prata, umgås och utbyta erfarenheter kring konferensen. Vi erbjuder flera goda alternativ och restauranger.

Är ni en hållbar mötesplats?

Vi tycker att en bra mötesplats inte bara ska vara redo för framtiden – den ska leda oss dit. Därför är det viktigt för oss att ligga högt upp i internationella hållbarhetsrankingar och få ett kvitto på att det vi gör, verkligen gör skillnad. Det är lika viktigt att du som håller ditt möte hos oss vet att vi erbjuder dig förstklassiga upplevelser samtidigt som vi också tar vårt ansvar. Och inte bara det. Vi finns mitt i Göteborg, i världens mest hållbara mötesstad.

Har ni aktiviteter som går att boka till konferensen?

Att samarbeta är inte alltid lekande lätt men att leka fram samarbete är desto enklare – och roligare! Som komplement till konferensens mer seriösa kärninnehåll har vi tagit fram förslag på både utmanande och roliga teambildande aktiviteter passande för både liten och stor grupp. Yoga, mindfulness, dryckesprovningar, gör julkransar, femkamp på Liseberg eller lös ett mordmysterium.

Var ligger konferensrummen & konferensreceptionen?

Konferensreceptionen ligger på våning två. En trappa upp från Gothia Towers hotellreceptionen eller huvudentrén Svenska Mässan. Där får man rumsnyckeln, information samt all tänkbar hjälp.

Var finns parkering?

Vi erbjuder flera lösningar för parkering beroende på tidpunkt, storlek på bilen samt vilken service som önskas. Din kontaktperson för bokningen kan berätta mer.