Hej alla barn!

Välkommen till vår egna sida! Vi heter Egon, Trippelina och Gustav och bor på hotellets tak, där finns det en stuga som är så hemlig ett ingen ser den… Det är magisk utsikt över hela Göteborg från vår lilla stuga!

Så kul att du kommer och hälsar på. Har du och din familj inte redan bokat hotell i Göteborg så säg till mamma och pappa att det är Gothia Towers du vill bo på. Alla beslut i en familj borde ju vara enligt samma regel – barnen får bestämma. Det tycker vi är bra. Och det borde ju även gälla när man ska välja hotell tycker vi.

Här händer mycket i sommar

30 juni-12 augusti har vi extra fokus på barnen! Nedan ser du allt spännande som händer här på Gothia Towers.

Kidz Corner & Kidz Hangout

Året runt finns det egna ytor för alla barn och ungdomar hos oss! Där är det vuxenfritt och härligt kul att busa och leka. Vi förstår om du behöver en stund för dig själv efter en hel dag med de vuxna…
Just nu finns det 2 st Kidz Corners i hotellobbyn i Tower 3 för de minsta barnen. Leksaker, minikök och en tågbana i Kidz Lounge & en hörna med klätter och bus.
Vi har även Kidz Hangout för de lite större barnen. Här finns det bland annat pingisbord, Shuffleboard, fotbollsspel och en iWall. Varför inte testa exergaming – vi är det enda hotellet i Sverige som i dagsläget kan erbjuda detta!

Kidzambassadörer, tatueringar & ansiktsmålning

I sommar kommer våra Kidzambassadörer att finns på plats varje dag i hotellobbyn för att berätta om allt roligt som händer här hos oss. De kommer även att erbjuda tatueringar av våra maskots samt ansiktsmålning.

Egon

Har man tur kanske man springer på vår maskot Egon som bor här hos oss. Han älskar alla barn och kommer gärna förbi och gör high-five.

Pysselstund

Varje dag mellan kl 11.30-13.30 kan du pyssla; pärla armband, måla, klippa & klistra. Pysselstund tar plats i lobbyn vid Tower 3.

Kul på Ristoria

Varje dag 17.30-18.00 – Sagoläsning
Måndag-torsdag 18.00-19.00 – Pyssla, pärla, klippa & klistra.
Fredagar 17.00 Pizzafredag – baka din egen pizza (drop in i mån av plats).
Lördag & Söndag 18.00  Dekorera cupcakes (drop in i mån av plats).

Kidz Cinema

Varje dag 19.30-21.30 visar vi film i glaskuben i Twentyfourseven.

Tipspromenad

Tipspromenaden startar i lobbyn vid Twentyfourseven. Här hämtar du och lämnar din lapp och har möjlighet att vinna våra fina maskots.

Rita

Alla restauranger har ritpapper och pennor att låna ut.

KidzMenyer

Alla våra restauranger har barnmenyer (se länkar nedan).

Sommarpresent

Alla barn som bor hos oss får en sommarpresent vid incheckning.

Restaurangmenyer för alla barn

Alla restauranger älskar Kidz! Våra köksmästare har gjort specialgjorda menyer bara för er och vi har fina ritpapper och pennor att låna ut. Du kan ta del av menyerna nedan. Kom ihåg att boka bord redan idag.

Barnmenyer finns hos: Heaven 23West Coast och Ristoria

Kidz Corner & Hang out

Året runt finns det egna ytor för alla Kidz! Där är det vuxenfritt och härligt kul att busa och leka. Vi förstår om du behöver en stund för dig själv efter en hel dag med de vuxna..!
Vårt Kidz Corner by Jollyroom är till för de mindre barnen och här finns leksaker, minikök och lounge. I Rodeco lekhörna kan barnen klättra och busa. Vi har även Kidz Hangout för de lite större barnen. Här finns det bland annat pingisbord och shuffleboard.
Kids Corners och Hang out är belägna i vår lobby vid Tower 3.

Egon, Trippelina & Gustav

Du kanske undrar vad vi gör på dagarna?

När vi inte är hemma i vårt lilla hus på taket, busar vi runt i hotellet. Mest brukar vi busa med vår hotelldirektör som blir tokig när vi stökar till på hennes skrivbord. Hon undrar hela tiden vem det är som gör det – och vi säger ju inget så klart. Hon gillar oss skarpt, vi är som hennes egna maskots! Hon heter Elisabeth och är faktiskt en grymt schysst direktör – så kul att busa med henne!

Annars kan det tänkas att vi dyker upp i hissen. Där får vi inte busa säger de som jobbar receptionen. Men vi får ju åka i hissen om en vuxen är med, och bara det känns busigt och kittlar i magen!

 

Var kommer namnen ifrån?

Egon
Var lilla Egon är döpt efter figuren i Svenska Mässans logga! Det är en bild av Mercurius, den romerska guden som beskyddare av handel och köpmän.

Trippelina
Trippelina är döpt efter Tripple Towers-projektet, vår byggnation av det 3:e tornet!

Gustav
Gustav är döpt efter den kung som en gång invigde den första mässan här hos oss, Hans Kungliga Majestät Gustav V. 1918 invigdes den med pompa och ståt.

Barnens Göteborg

P.S. Här hittar du massor av tips och idéer om vad man ska göra i barnens Göteborg! Göteborg är fullspäckat med spännande aktiviteter för barnfamiljer. Välj och vraka bland höjdpunkter som fartfyllda Liseberg, experimentella Universeum eller det havsnära akvariet på Sjöfartsmuseet.

Läs mer