Stort tack till alla givmilda - över 8000 klappar samlades in!

Över 8000 julklappar har samlats in i den julklappsinsamling som Göteborgs Räddningsmission arrangerat i Gothia Towers hotellobby.
Ett stort tack till alla som gjort julklappsinsamlingen möjlig!

– Vi är överväldigade av människors givmildhet – det berör oss starkt, säger Henrik Orrbeck på Göteborgs Räddningmission.

Mellan 30 november-16 december har en julklappssäck stått i Gothia Towers hotellobby för dem som vill vara med och samla in julklappar till utsatta och behövande barn och ungdomar i Göteborgsregionen.
Gensvaret har varit enormt, över 8000 klappar har samlats in.
– Ett fantastiskt och rörande engagemang har uppvisats! Att se glädjen i barns ögon när de får sina klappar är otroligt givande, säger Henrik Orrbeck.

Vem får klapparna?
Klapparna samlas in till bland annat olika kvinnojourer, Solrosen (en förening med barn som har en eller båda föräldrar i fängelse), flyktingförläggningar, till den stora julfesten som arrangeras på julafton på restaurang Gamle Port dit många familjer söker sig, häktet i Högsbo med flera. De klappar som eventuellt blir över kommer att skänkas till ett barnhem i Ukraina.

För oss som arbetar på Gothia Towers har tiden som julklappsinsamlingen pågått varit helt fantastisk. Det är otroligt givande att se alla människor som kommer till oss för att lämna en klapp eller två. Det ger julstämning om något! Tack igen för att ni har gjort detta möjligt.

P.S Missa inte julens viktigaste konstprojekt för att sprida kunskap om och bekämpa hemlöshet:
www.enannanbildavgbg.se

Av Lena Johansson, Gothia Towers