Läge för en bättre värld

Du tycker säkert som vi att hållbar utveckling är viktigt. Och att en bra mötesplats tar hänsyn till människor och miljö. Vi har sedan många år tillbaka jobbat med hållbar utveckling som en naturlig del i hela verksamheten. Vi tycker nämligen att en bra mötesplats inte bara ska vara redo för framtiden – den ska leda oss dit. Välkommen hit.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Svenska Mässan Koncernens hemsida >

El Sistema

Vi stödjer organisationer och projekt som på en lokal nivå verkar för goda syften. En av dessa är El Sistema, en ideell förening med rötter i Venezuela som använder musik för att skapa en positiv förändring i barns liv. Vårt samarbete innebär att vi hjälper till med uppbyggnaden av El Sistemas verksamhet i Göteborg och samarrangerar konserter. Ungefär 1600 barn undervisas idag inom en rad olika instrument i Göteborgsområdet.

Blommor och bin enligt Upper House

Köksträdgården uppe på Upper Houses tak står under sommarhalvåret i full blom och surrandet från de 150 000 bina gör tappra försök att konkurrera med stadens ljud 27 våningar nedanför. Sveriges högst belägna biodling har funnits sen 2014 och har på naturlig väg mer än fördubblat sina invånare sedan starten. Odlingen är KRAV-certifierad och likt de örter och kryddor som odlas här uppe, används honungen i den egna matlagningen men också som smaksättare till husets hembryggda öl. Mer närodlat än så här blir det inte! Och du, nästa gång du är här – ta en titt på mönstret i taket på Upper House…

Klimatkompensera

Vill du klimatkompensera din resa till oss? Då vill vi tipsa om ZeroMission vars uträkningar utgår från The Greenhouse Gas Protocol och som erbjuder klimatkompensation med förankring hos lokala samhällen med fokus på människor.