Premiär för Emma Järvenpää på The Gallery

För tre år sedan återvände konstnären Emma Järvenpää till kollagetekniken. Inspirationen fick hon från sin sambos pappa, som är känd kollagekonstnär i USA.
Nu visar hon för första gången sin konst på The Gallery.
– Det känns jättekul att få ställa ut på Gothia Towers, säger Emma Järvenpää, som visar sin konst på The Gallery, 7-28 juni 2017.

Emma Järvenpää är född och uppvuxen i Lindome, men bor i dag i Göteborg. Hon har målat hela livet, men det var först för tre år sedan konstnärskapet tog fart när hon hittade tillbaks till kollagetekniken.
– Jag gjorde mycket kollage när jag var liten, men jag såg inte riktigt potentialen utan började måla istället.

För tre år sedan var hon under en tid hos sin sambos pappa, Lance Letscher, i Austin USA. Han är känd kollagekonstnär i USA och inspirerade henne att började arbeta med kollage igen.
– Kollage känns väldigt gränslöst. Du tar något du ser och kan sedan göra om det. Det finns inget stopp utan innebär en väldig frihet.

På utställningen visar Emma en rad olika kollage, med mycket färg och kaos, där varje tavla rymmer flera olika historier. Hon vill att betraktaren ska kunna titta länge och finna nya detaljer.
– Jag vill att man ska känna frihet och att allt inte måste vara perfekt. Det är färgglatt och jag vill att man ska bli glad av min konst.

Sedan Emma började med kollagetekniken har hon också fått fart på försäljningen. I dag samarbetar hon med ett galleri på Lindholmen och finns på webbgalleriet Nordic Art Wall.