Konstutställning: Fairytale av Johanna Börjesson

’Fairytale’ – bilder med poetiska och lekfulla tolkningar av olika sagomotiv.

Johanna Börjesson – Konstutställning 11-28 maj – The Gallery

Illustratören och konstnären Johanna Börjesson är född och uppvuxen på Hönö, men numera bosatt i Göteborg. Johanna har gått flera olika konstnärliga utbildningar bl.a. Houvudskous målarskola (numera Göteborgs Konstskola) och det var där hon upptäckte teckning som ett favorituttryckssätt. Ett uttryckssätt hon har fortsatt att utforska och utveckla det sedan dess.
På Gothia Towers visar hon upp Fine Art-tryck från sin senaste serie ”Fairytale”, där bilderna är poetiska och lekfulla tolkningar av olika sagomotiv. Reproduktionerna som visas upp på utställningen är signerade, numrerade och tryckta på det Franska akvarellpappret Arches, ett papper som tillhör den absoluta kvalitetstoppen. Pigmentbläcket i trycken är UV- beständigt och ljushållfast, vilket ger en oöverträffad färgbeständighet.

Johanna samarbetar idag med designbutiken Mintshop i London och olika butiker runtom i Sverige, bl.a. Norrgavel och Designbutiken Vallgatan 12 i Göteborg.
Hon har bland annat ställt ut på Parallax och Mintshop i London, Talented Gallery och Manos i Stockholm, samt Norrgavel i Göteborg.

Läs mer på www.traceinface.se

[email protected]