Konstutställning i The Gallery: Portalt flöde

av Jean Millet

15 augusti – 16 september 2018.

Vi välkomnar Jean Millet till The Gallery hos oss på Gothia Towers.

Om Jean och hans konst
Jean Millet föddes i Paris på 50-talet. Har studerat ”Arts graphiques et publicité” för att därefter, genom praktiska studier, lära sig om textildesign i olika kända ateljéer i Paris.

1974 grundade Jean handelsbolaget ”Dessins Textiles MC”.
Under tiden som textildesigner deltog han i utställningar som exempelvis Indigo och Paritex samt olika internationella mässor inom textildesign. Hans mönster är representerade i bland annat Frankrike, USA, Japan, Sverige och Italien.

Portalt flöde konstutställning Gothia Towers

1981 flyttade Jean till Sverige och fortsatte att driva sitt handelsbolag och producera textildesign. 1987 började Jean även att måla bildkonst. Förutom utbildning och erfarenheter under tiden som textildesigner, är Jean helt autodidakt inom området som konstnär.
Hans målningar är representerade i olika offentliga och privata miljöer i Sverige och i privata miljöer i bland annat Frankrike, Japan, USA och Italien.

”Tekniken i mitt arbete är baserad på principen av lackarbete, där lager på lager samt blandningar av olika färger ger många visuella intryck. I mitt skapande använder jag mig av olja, akryl, akvarell, tusch och blyerts som jag med hjälp av bl.a. penslar, pennor och airbrush ger mina tavlor de specifika uttrycken jag vill ha. Ett annat viktigt verktyg är förstås tummen, vars användande ger många visuella och taktila dimensioner.
Genom blandningen av olika kända grafiska tekniker har jag utvecklat en alldeles speciell teknik, Mixing Symbiose©, med vilken jag skapar mina tavlor.”

Hemsida:
http://www.mixing-symbiose.com/

Telefon:
0723-254387

Mail:
[email protected]