Konstutställning i The Gallery: My abstract world

En konstutställning av Hans Söderberg
16-28 juli 2019

Det är sällan han utgår ifrån en klar idé eller skiss. Han börjar på en tom yta med intentionen att skapa något abstrakt och det som händer med ytans struktur, form och färg är det som styr resultatet. Det kan lika gärna bli en naturskildring, fantasilandskap ett hav eller en horisont i fjärran. På senare tid har det smugit sig in varelser av mänsklig eller djurisk karaktär, något som han tidigare inte velat ha med i bilden och målat över när det dykt upp, men nu tycks dem allt oftare hittat sin plats i hans tavlor. Detta är en resa i konstnärens abstrakta värld.

Om Hans Söderberg
Hans Söderberg (1957) är autodidakt.
Efter några år som dekoratör så började han som freelancer, som designer, illustratör och art director, i olika konstellationer och reklambyråer. Under den tiden såg han sitt måleri mest som en hobby, fram till  -94 då han skaffade sig en ateljé i klippans industriområde. Då blev det ett måste!
-96 flyttade han och hans familj ut till Hönö och där har han sin ateljé sedan dess. Han arbetar huvudsakligen med måleri i akryl och blandteknik, på duk eller aluminiumplåt.
Hans måleri är framförallt abstrakt men han gör även en del verk som skulle kunna kallas naturfantasier.

Läs mer om Hans >>