Konstutställning i The Gallery: Graffiti save the Animals

En konstutställning av Adam Algotsson
18 juni-14 juli, 2019

Adam har alltid varit mån om att djur skall ha det bra. Genom graffitin och sin konst vill han skydda djuren genom att tagga hornen på elefanter, noshörningar osv då hornen inte får något värde och därigenom rädda djuren ifrån utrotning.

Om Adam Algotsson
Adam (1993) från Borås är idag en respekterad och etablerad konstnär. Inom graffitivärlden är han känd som Appear37.

Att måla och skapa har alltid varit ett stort intresse för Adam men vägen till att leva på konsten har varit krokig. Under gymnasietiden upptäckte han graffitti och drogs till kriminalitet i brist på lagliga alternativ för graffitimålning. Tagen på bar gärning av polisen insåg han att han behövde förändra sitt liv. Den stora vändningen kom när han fick i uppdrag att utföra en väggmålning i ett pojkrum. Det visade sig att pappan var polisen som haffat honom. Polisen ville visa för honom att han kunde göra något bra med sin talang och det tog Adam fasta på.

Idag arbetar han heltid med sin konst genom utställningar, beställningsjobb och design. Några exempel på beställare är Spotify, Räddningstjänsten, Stendahls Reklambyrå, Onyx sportcenter och Borås Textile Fashion Center. Adam fick 2014 äran att medverka i Borås Street art-festival No Limit, då han målade tunneln under Kungsleden i Borås. Han representeras av Gallery art events nordic.

Läs mer om Adam >>