Konstutställning i The Gallery: ELEXIR av Maluni

ELEXIR av Maluni pågår 2-27 oktober 2019

Upplevelse- och kontemplationskonst för offentliga rum och platser.

”Hennes konstform är unik i sin utformning och har tagit flera år att utveckla.
De tekniker och material hon använder skapar symfonier av upplevelser bortom det verkliga. En egen konstform som ofta beskrivs som en omvälvande och levande upplevelse. En magisk, kontemplativ sinnesresa eller vision för själen.

Malunis konstglas har en oanad spännvidd av användningsområden – exteriört som interiört – med exklusiva format, delikata och detaljrika. Endast fantasin sätter gränser. Dessa motståndskraftiga glas är av tempererat brandsäkert specialglas i högsta kvalitet.

Med ett minimum av fem lager blandade tekniker och mixade media på glaset, de yttersta lagren förgyllda och lackerade, tål de vatten och är samtidigt UV-skyddande i sig. Förgyllningen i de övre lagren gör att de även agerar ljusreflektorer och blir levandegjorda i sin form. En visuell metamorfos i olika vinklar och ljus. Det skapar ett sällsynt djup – skiftande uttryck och levande rum – med mindre behov av ljussättning för att förgylla och lysa upp.”

 

Malunis egna ord om sin konstform:
“Jag strävar efter att min konst skall vara en upplevelse och ett verktyg för att stanna upp, öppna våra sinnen och vårt hjärta för den vardagliga magin vi lever i och som vi ofta tar för given. Jag vill att mitt arbete skall beröra utan att förklara. Jag vill att den personliga upplevelsen är det centrala. Mina organiskt detaljerade gestaltningar och tekniker kräver sin storlek för att leva ut. Materialen är väl anpassade för att leva i alla rum och miljöer, exteriört som interiört.

Som visuella bärare har jag valt härdat specialglas som jag arbetar på i lager med blandade moderna och traditionella tekniker, egna medier, mineraler, pigment och metaller.
Med tekniker och gestaltning inspirerat både från art noveaux och futurismen, tillåter jag mig utforska kombinationerna av det figurativa med figuration tillsammans med det organiska och abstrakta”.

Maluni är kanske mest känd för sitt största och tyngsta verk i entrén på World Trade Center Stockholm.
Ett uppdrag från Alecta. En laxtrappa på glas i flera dimensioner vid entréns rulltrappa, där laxarna optiskt ser ut att röra sig när man rör sig upp för rulltrappan.
Verket mäter drygt 27 kvm som sammanlagt väger drygt 400kg.

“ Vi på WTC ville skapa ett nytt intryck i vår entré där det har varit ett vattenfall sedan slutet på 80 talet. Vi diskuterade detta med Nordic Green Design som kom med ett förslag på att träffa glaskonstnären Maluni som vid detta tillfälle hade en utställning i Waterfront Building. Vi tyckte att hennes konst var mycket intressant och skulle kunna lyfta vår entré. Maluni tog fram ett förslag på glaskonst till den yta där vi då hade vattenfallet och fick uppdraget att genomföra konstprojektet. Efter ett otroligt tänkande och skissande lyckades Maluni skapa ett tredimensionellt glaskonstverk, montage och ljussättning utfördes av NDG. Konstverket invigdes i fastigheten under mycket festliga former med våra hyresgäster, inbjudna gäster och press. Vi och våra hyresgäster är mycket nöjda med det fantastiska glaskonstverk Maluni har skapat i WTC”.
Håkan Ledin, Teknisk Förvaltare – World Trade Center – Stockholm

Vad andra säger om Malunis konst:
”Jag föll pladask för Malunis läckra och unika konst på glas och vad den kunde tillföra våra exklusiva kvalitetsmöbler i butiken på Ekerö Möbler. Jag fick direkt fantastisk feedback av mina kunder som kunde se en helhet till sina ytor som skulle inredas, men också att konsten starkt bidrog att lyfta hela vår utställning och gav oss ökad omsättning. Personalen upplevde en läckrare arbetsmiljö och många kunder kommenterade hennes alster som magiska. De arkitekter jag samarbetar med ser många fördelar med glasets styrka, exklusivitet och möjliga användningsområden.”
Thomas Pettersson, delägare och inredare, Ekerö Möbler

”Maluni tar fram en unik, vacker och exklusiv konst på glas med många och breda användningsområden.”
Per Fuhr, arkitekt och inredare, PAF Arkitektkontor

”Maluni med sitt konstglas är den perfekta samarbetspartnern till oss. Med våra systerbolags breda kompetens kan hennes konst på glas användas inom alla områden och inredningsprojekt vi arbetar med, vilket ökar kreativiteten, möjligheter, upplevelsen, exklusiviteten och känslan, med ett stänk magi.”
Gunilla Floberg, Inredare Nordic Green Design & Akvarieleasing

”Maluni tillhandahåller unik konst på glas efter kundens önskan och behov, i både färg, form och gestaltning, med hållbara användningsmöjligheter!”
Emily Wade, Landskapsarkitekt LAR/MSA Landskapslaget

Kontakt:
Mail: [email protected]
Mobil: 0707554036
Hemsida: www.maluni.se