Konstutställning i The Gallery, Gothia Towers: Artificial Wilderness

En konstutställning av Henrik Stenberg
5-18 oktober 2020

”I mina målningar söker jag ett möte med den vilda naturens storslagenhet. Människans litenhet inför det väldiga okontrollerade. Samtidigt är de sprugna ur min fantasi och alltså rena kulturprodukter. Jag tycker den motsättningen är spännande och intressant nog blir det ändå en resa för mig in i något okänt, och samtidigt en spegling av mig själv. Jag arbetar med en process där slumpen till en början visar på olika möjligheter. Sedan för jag bilden mot större och större klarhet, tills jag nått fram till en plats som på något plan känns verklig.” Henrik Stenberg är född 1975 i Västerås. Utbildad vid institutionen för konst, Konstfack. Bosatt och verksam i Laholm.

 

        

Kontaktuppgifter

Henrik Stenberg
E-post: [email protected]
Telefon: 0735-542455
Hemsida: www.henrikstenberg.net