Höjdarbilder av Emma Green på The Gallery

Vi är vana vid att se Emma Green på bild från OS, VM och EM när hon tävlar mot världseliten i höjdhopp. Men hon trivs lika bra bakom kameran. Nu kan man se hennes första utställning på The Gallery, Gothia Towers.
– Jag vill förmedla det vackra i vardagen. Gärna detaljer och ögonblick, säger Emma Green.

För Emma Green är elitidrotten ett jobb som handlar om hård träning och resultat. Just nu ligger fokus på att ta sig till sommarens OS i Rio. Ofta är pressen stor och för att koppla av tar hon fram kameran.
– För mig är fotandet ett komplement till idrotten där jag får utlopp för min kreativitet och inte behöver prestera på samma sätt som när jag hoppar höjd. Jag mår bra av att se vackra detaljer, fotografera och jobba med mina bilder.

Emma Greens fotointresse har vuxit fram de senaste åren parallellt med idrottskarriären. Ett intresse som inte är kopplat till prestation, men hon märker samtidigt hur hon utvecklas när det handlar om att se och förmedla detaljer, känslor och stämningar. Många av bilderna är från Göteborg och hon fotograferar både med systemkamera och mobil. Bilderna inspireras ofta av hennes intressen- inredning, mat, träning, blommor och resor.
– För mig är det jättekul att jag får visa mina bilder på Gothia Towers och att utställning hänger i samband med Göteborgsvarvet och deras träningsmässa. Det blir en bra blandning av idrott och kultur!

Fakta:
Fotoutställningen, By Emma Green, hänger 13-29 maj på The Gallery, Gothia Towers.
Visas i samarbete med Sandeng Art.
Foto: Emma Green och Emil Salon.