En annan bild av Göteborg

”En annan bild av Göteborg” är ett projekt där fem personer, som lever eller har levt som hemlösa i Göteborg, har fotat och delat sin verklighet via Instagram under december 2012. Ett urval av bilderna kommer att visas på Gothia Towers med start 17 januari.
Besökarna får ta del av starka bilder
av en rolig, sorglig, tragisk och samtidigt hoppfull vardag som de flesta inte är vana vid att se.

Under tre veckor i december har Costel, Jasmin, Peder, Sixten och Tommy som lever eller har levt som hemlösa i Göteborg, fotat och delat sin verklighet via Instagram. Där har tusentals göteborgare följt fotograferna dygnet runt. Bilderna har även publicerats på enannanbildavgbg.se, där man har kunnat ge sitt stöd åt en bild som berört extra genom att sms:a ett bidrag till Göteborgs Räddningsmissions arbete mot hemlöshet och utanförskap.
– Genom ”En annan bild av Göteborg” har vi lyckats med ett av våra viktigaste mål, säger Malin Ekelund, marknadsansvarig på Göteborgs Räddningsmission, som ligger bakom projektet och fortsätter:
– Vi har skapat en direkt dialog mellan våra hemlösa fotografer och människor i Göteborg via kommentarer på Instagram. Det kan vara allt ifrån en god natt-hälsning till ett ”Jag tänker på dig, hoppas det ordnar sig!”. Att skapa möten i ögonhöjd som ger rum för förändring är vår vision. Därför känns det extra roligt att alla Göteborgare nu kan få ta det av bilderna.

Utställningen hade premiär på Hasselblad Center den 9 januari. Torsdagen den 17 januari flyttar fotoutställningen till Gothia Towers.

Besök fotoutställningen ”En annan bild av Göteborg” i Gothia Towers hotellobby. Utställningen pågår 17 januari-17 februari.

Vernissage:
Torsdag 17 januari kl 18.00. Några av fotograferna finns på plats och det bjuds på musikalisk underhållning. Varmt välkommen!

Läs mer om projektet på www.enannanbildavgbg.se

För mer info och frågor, kontakta:
Malin Ekelund, Marknadsansvarig, Göteborgs Räddningsmission
Tel: 031-712 12 10
E-post: m.ekelund@raddningsmissionen.se
Göteborgs Räddningsmission www.raddningsmissionen.se

Jenny Jardefur, Kommunikatör på Gothia Towers & Svenska Mässan
Tel: 031-708 80 11
E-post: jenny.jardefur@svenskamassan.se