Redo för ny klappinsamling

Den 16 november börjar årets julfirande på Gothia Towers med julmusik, en konstutställning och den klassiska pepparkakshustävlingen. Under en månad pågår dessutom den traditionsenliga julklappsinsamlingen till Räddningsmissionen.

Julen på Gothia Towers börjar samtidigt med julen på Liseberg, alltså den 16 november. Då drar även den traditionsenliga julklappsinsamlingen igång där allmänheten kan lämna in julklappar till behövande barn i Göteborgsregionen. Det är Göteborgs Räddningsmission som har hand om insamlingen av paketen och tanken är att kunna hjälpa familjer som lever med så knappa resurser att de inte ha råd att köpa julklappar till barnen.
– Det är ett väldigt stort intresse för det här varje år. Vi brukar ligga på i snitt 6 000 insamlade julklappar per år och det är ungefär så mycket vi mäktar med att dela ut, säger Joachim Lundell som är insamlingsansvarig på Räddningsmissionen.

Paketen ska lämnas in oinslagna för att Räddningsmissionen ska kunna sortera dem så att sakerna ska kunna skänka så mycket glädje som möjligt.
– Vi försöker hitta en åldersfördelning när vi sorterar paketen. I första hand brukar vi dela ut i våra egna verksamheter, men vi har också fått in massor av beställningar från ett antal olika föreningar och församlingar som har kontakt med utsatta familjer, säger Joachim Lundell.

Insamlingen pågår till den 14 december för att Räddningsmissionen ska hinna med att hämta klapparna, sortera dem och dela ut till de olika verksamheterna före jul.
– En del slår vi in, men de flesta slås in av verksamheterna som får dem. Eftersom vi bara har en liten organisation är insamlingen ganska krävande för oss, men vi vill gärna göra det eftersom det finns så många fina värden i det, säger han.

Utöver julklappsinsamlingen så kommer julen på Gothia Towers bland annat att firas med den traditionella pepparkakshustävlingen där årets tema är en lugn oas. Alla kan rösta på husen och på så sätt samtidigt bidra för en god sak eftersom Gothia Towers skänker en krona för varje röst till Räddningsmissionens arbete för utsatta.

Dessutom visas en konstutställning med Malin Årsbog i The Gallery, det blir livemusik i lobbyn varje fredag mellan 17 och 19 och glögg- och marsipanprovning den 22 november.

 

FAKTA: Julklappsinsamlingen
– Öppet alla dagar mellan 16 november till 14 december.
– Paketinsamlingen sker i en låda som står i hotellobbyn i Tower 1.
– Enbart nya och oinslagna klappar önskas för att varje barn ska kunna glädjas över rätt gåva.