Julstämning i hela huset när Gothia Towers klär om

Det tisslas och tasslas på Gothia Towers när hela huset håller på att förbereda sig för julen.
Det är mycket som ska hinnas med innan den officiella öppningen 17 november.  

Vad är på gång Lena Kallevik, director of Creative Events på Gothia Towers?
– Det händer mycket i huset just nu. Skyltfönster pyntas, The Gallery smyckas med konst och keramik, julklappsinsamlingen startar, vi kör igång vår pepparkakstävling och pop ups i lobbyn kommer att bjuda på spännande innehåll ända fram till jul. Vi tänker bjuda på julstämning i hela huset.

Ni har två spännande social projekt där ni skänker pengar, berätta.
– Först har vi vår pepparkakshustävling där vi korar årets finaste pepparkakshus. Det kommer att finnas åtta pepparkakshus som våra gäster får rösta på. För varje röst skänker vi en krona till Räddningsmissionen. Förra året fick vi 5 000 röster. Låt oss slå det i år.

Sedan har ni även julklappsinsamling till förmån för Räddningsmissionen.
– Ja, julklappsinsamlingen pågår från 17 nov till 10 dec. Det känns viktigt för oss att kunna bidra till Räddningsmissionens arbete för socialt utsatta. Vi gör så klart massa insatser under året. Men just julen är en tid då vi med enkla medel tillsammans kan skapa en hållbar jul för många fler. Julklappar strömmar in från alla – och vi är så tacksamma att alla tar sig tid att komma hit och lämna en gåva. Förra året blev det 6 000 julklappar och 60 000 kr i julklappsgåva via swish.

Vad har ni för julbord i år?
– Krister Dahls Julbord bjuder på det genuint traditionella med julen, blandat med nytänk i massor. Nya restaurang Seasons står som julbordsvärd och här bjuds det också på mingeltrolleri och livemusik.

Kommer det att finnas speciella julpaket på Gothia Towers?
– Ja, absolut. Vår show på The Theatre med Jill Johnson och även de flesta andra showerna i stan kan man boka med boende. Sedan kan man naturligtvis bo, äta middag eller julbord, på någon av våra restauranger och besöka jul på Liseberg. Det blir ett alldeles eget paket.

Hur samarbetar ni med Liseberg och Julstaden Göteborg?
– Vi har ett bra samarbete med Liseberg och erbjuder alla våra hotellgäster att boka entrébiljetter till Liseberg och även julbord. I år har vi redan bokat över 5 000 entrébiljetter. Sedan inviger vi alltid julen samma dag som Liseberg öppnar sin jul och vi försöker följa stadens program. Vi vill så klart vara en del av Julstaden Göteborg och att tornen blir röda är väl ett extra pynt mot julstadens himmel.

Boka hotellrum >>

Boka julbord >>