Vi satsar på närodlat!

Genom ett samarbete med Lokalproducerat i Väst får våra restauranger tillgång till ett nätverk med hundratals småskaliga livsmedelsproducenter. Det här tjänar alla på: våra gäster, de lokala odlarna och inte minst miljön.

Fredrik Bergman som ansvarar för West Coast och twentyfourseven, ser enbart fördelar med det nya samarbetet:
– Dels gynnar vi den småskaliga, näraliggande livsmedelsproduktionen. Dels minskar vi antalet transporter genom en systematiserad samlastning.

De varor Gothia Towers beställer från olika småproducenter samlastas i en regional hub och levereras veckovis i en gemensam transport till Göteborg. Därmed minskar utsläppen och belastningen på trafiken markant.

Utbudet från de många gårdarna är enormt: alltifrån kött och mejeriprodukter till ägg, fisk, skaldjur, grönsaker, frukt, honung, must, cider, öl, mm.

Måns Backlund, köksmästare på Upper House, har den senaste tiden varit runt och besökt flertal producenter. Han värdesätter att veta allt om råvaran och produktionen:
-Jag känner en stolthet över att kunna berätta för gästen att den här fänkålen kommer från bonden Mia. En annan stor fördel är att man slipper att oroa sig över hur djuren är uppfödda eller över eventuellt farliga tillsatser i livsmedlen.