Sarah Dawn Finer turnéstartar på The Theatre

I december drar Sarah Dawn Finer igång sin första turné på flera år genom Winter City Tour. Premiären går av stapeln på The Theatre på Gothia Towers och själv lovar hon både överraskningar och den rätta stämningen inför julen.

Sarah Dawn Finer gör två konserter på The Theatre, den 10 och 11 december. Kvällarna utgör starten på hennes nya turné som är byggd kring de numera klassiska vinterskivorna Vinterland och Winterland.
– Det här är en nivå upp mot mina tidigare vinterturnéer eftersom jag spelar på större arenor nu. För mig är det jättestort att få komma till The Theatre, men jag är livrädd för att det inte ska komma någon publik, säger Sarah Dawn Finer.

 Vad blir det för konserter?
– Det blir en ganska efterlängtad turné som många frågat efter varje år och som jag inte gjort på snart fyra år. Det blir min vinterkonsert från mina två vinterplattor, men på ett sätt man inte sett förut. Det blir en kväll där man kan luta sig tillbaka och lyssna på väldigt berörande musik och en hel snack också för jag tycker det är väldigt kul att kommunicera med publiken.

Har det varit svårt att välja ut låtarna?
– Skitsvårt! Jag har gjort några sådana här turnéer sedan 2011 och det här har varit den svåraste eftersom jag samlat på mig så mycket material nu.

Är du sugen på att turnera igen då med tanke på att det var så länge sedan?
– Ja, otroligt. Jag är skitsugen på att få spela, men också jättenervös. Det blir första gången jag får träffa en publik på otroligt länge eftersom jag både varit sjukskriven, fått barn, gjort två år på teater och jobbat med tre olika teveprogram.

Vad betyder julmusik för dig?
– Oerhört mycket. Jag har alltid älskat vintermusik, det är den musiken som tar mig igenom de mörkaste och kallaste månaderna om året. Jag har aldrig gjort någon showig och glad julextravaganza, utan velat göra sådant som ger tid för betraktelse och eftertänksamhet.

Hur brukar du själv fira julen?
– Vi är väldigt sällan på ett och samma ställe, vi flyttar runt mellan familjemedlemmarna men nu blir det lite annorlunda i år eftersom alla har småbarn. För mig blir det andra året med bebis, vilket gör allt ganska annorlunda.

Vilka är dina tre absolut främsta julfavoriter?
– The Christmas Song med Nat King Cole, Winter song med Sara Bareilles och Ingrid Michaelson samt Jul, jul, strålande jul.

Boka biljetter till Sarah Dawn Finer på The Theatre här >>

 

Text: Christopher Kullenberg Rothvall
Foto: Morgan Norman