VM-succé för Pastry Gothia Towers

Flera medarbetare från Svenska Mässan och Gothia Towers deltog i Culinary World Cup 2018, som avgjordes i november i Luxemburg. Med högsta betyg, guldmedalj i både Kalla Bordet och Varmköket, blev de laget som tillslut tog hem segern och den åtråvärda pokalen.

Lagkapten för det svenska kocklandslaget, Culinary Team of Sweden, är Fredrik Andersson, tidigare Gothia Towers, men jobbar nu heltid med kocklandslaget. I laget ingår också Kalle Bengtsson och Louice Wass, båda från Pastry Gothia Towers, en relativt nybildad avdelning på Gothia Towers.

I det västsvenska laget, Culinary Team of West Sweden deltar Linda Magnusson och Erik Möller, båda två konditorer i Pastry Gothia Towers.

Pastry Gothia Towers bildades 2017 i samband med Jill Johnsons dinner show på The Theatre, Gothia Towers. Syftet var att skapa desserter till showerna, praliner och tårtor. Sedan har verksamheten utvecklats och de gör nu bankett- och middagsdesserter, bakelser och dessertkomponenter till de flesta restaurangverksamheter i huset.
– Pastry Gothia Towers har varit väldigt ambitiöst från första början, vilket har resulterat i en fin start, berättar Sara Nilsson, Head Chef på Pastry Gothia Towers.

De som drog igång Pastry Gothia Towers var Executive Chef Karl Åkesson, Kalle Bengtsson (Årets Konditor 2017) och Linda Magnusson (finalist i Årets Konditor 2017), som nu båda två också har fina tävlingsmeriter med sej från Luxemburg, samt Fredrik Borgskog (som vann C3 år 2016, Valhronas prestigefyllda tävling Chocolat Chef Competition). Sara Nilsson anslöt till teamet som Head Chef i december 2017.

På Gothia Towers har det, sedan många år tillbaka, funnits ett stort intresse för att delta i nationella och internationella kulinariska tävlingar.
– Det sker en otrolig utveckling när man tävlar, både för dem som deltar och för de övriga kollegorna. Tävlingarna är ofta trendsättande. Inte nog med att man hänger med, man är även med om att skapa trenderna, säger Sara Nilsson.
– Väldigt roligt att vi har både tjejer och killar som vill vara med och tävla.
– De som har tävlat i Culinary World Cup nu, har tränat i ett par år vid sidan om sina ordinarie jobb och verkligen lagt ner fantastiskt mycket tid. Vi är enormt stolta över dem!

 

TEXT: Petra Hansson
FOTO: Per-Erik Berglund / Znapshot AB