Vilken blir Årets bästa restaurang?

Det avgörs på White Guide-galan den 6 mars, som i år för första gången äger rum i Göteborg och på Gothia Towers och Svenska Mässan.
Svenska Mässan-koncernens egen stjärnkrog, Upper House Dining, finns med bland de tio nominerade.

Både Upper House Dining och Heaven 23 finns med på den lista över 600 svenska krogar som vaskats fram av White Guide, som är en slags nordisk variant av Guide Michelin.
På galan, som äger rum i Gothia Towers och Svenska Mässans kongresshall 6 mars, kommer rankingen att presenteras och utmärkelser delas ut i flera olika kategorier.
– Kvaliteten på årets urval av krogar är högre än någonsin tidigare, säger Peter Hansson, VD för White Guide Sverige.
Det är första gången som galan, som nu arrangeras för trettonde gången, äger rum utanför Stockholm.
– Vi kände det var dags. Göteborg och Västsverige är i allra högsta grad på hugget. Bland annat är staden en av föregångarna i den nu helt förhärskande trenden fun dining.
Krister Dahl, konceptansvarig för F&B på Gothia Towers, ser det som en fjäder i hatten för Svenska Mässan och Gothia Towers att stå som värd för det prestigefyllda gastronomiska galan.
– Det är en stor ära för oss att få arrangera galan, säger han.
Och han har höga förhoppningar på de egna krogarna som är med i konkurrensen. Speciellt på Upper House Dining som nominerats som en av tio i den tyngsta kategorin, Årets bästa restaurang:
– Det här blir mycket spännande. Nu håller vi förstås tummarna för Upper House!
Förutom de bästa svenska krogarna rankas i år även landets 350 bästa caféer. Dessutom listas de 300 bästa krogarna i hela Norden.

Läs mer om Upper House Dining >>