Vår Kalle vidare till final i Årets Konditor

Kalle Bengtsson, till vardags konditor här på Gothia Towers och medlem i Svenska Kocklandslaget, är en av fem konditorer som gått kvalificerat sig till finalen av Årets Konditor, de svenska mästerskapen för professsionella konditorer.

Finalen går av stapeln den 12-13 oktober under Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan.
Årets tema är natur – detta ska inspirera finalisterna i de tre delmomenten som är en tårta med minst tre våningar, tre olika sorter petit four och ett hemligt bakverk.
De fem finalisterna tävlar om den ärofyllda titeln Årets Konditor 2017, tillika Svensk Mästare i för professionella konditorer och dessutom 40.000 kr.

Svenska konditorer är bland de skickligaste i världen. De har stor kunskap och är fantasifulla, vilket avspeglas i innovativa former, smaker och dekor. För att uppmärksamma och hylla de svenska konditorerna och hantverkets kreativa utveckling arrangeras tävlingen Årets Konditor årligen. Den första tävlingen anordnades redan 1988. Titeln Årets Konditor är nu en av de mest prestigefyllda titlarna inom Svenskt mathantverk.

Om Årets Konditor
Årets Konditor 2017 arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer och finalen sker under Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan den 12-13 oktober. Tävlingen är uppdelad på två dagar – fyra timmar första dagen och sex timmar andra dagen. Finalen sker framför en stor publik som kan följa med under de två fullspäckade finaldagarna – och de tre olika delmomenten: tårta med minst tre våningar, tre olika sorter petit four och ett hemligt bakverk. Finalisternas tävlingsbidrag bedöms både av en smak- och en metodjury.

Vinnaren får stolt titulera sig Årets Konditor tillika Svensk Mästare för professionella konditorer. Dessutom får vinnaren ett stipendium på 40 000 kr. Under ett års tid får vinnaren representera branschen och bära den välrenommerade titeln Årets Konditor.

Läs mer >>