Vår Anna till final i Årets Konditor

Anna Josefsson, till vardags bagare och konditor på Upper House Dining, är en av fem konditorer som kvalificerat sig till finalen av Årets Konditor, de svenska mästerskapen för professionella konditorer.
– Det är jätteroligt! Nu ska jag träna, träna och sen träna lite till, säger Anna Josefsson.

Finalen går av stapeln den 11-12 oktober under Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan.
Årets tema är ”Tivoli”. Med temat i fokus ska finalisterna genomföra fyra olika delmoment: tårta, tre sorters söta finger foods, en tallriksdessert och ett hemligt moment.
– Finalen är i oktober så nu är mitt fokus att träna. Jag har världens bästa kollegor på Upper House Dining som stöttar mig och ger mig tips.

De fem finalisterna tävlar om den ärofyllda titeln Årets Konditor 2018, tillika Svensk Mästare i för professionella konditorer.
Förra året vann Kalle Bengtsson, konditor på Gothia Towers, Årets konditor.
– Jag har följt Kalle de senaste åren och han har alltid imponerat på mig. Nu är mitt mål att bevara guldet i våra torn här på Gothia Towers, säger Anna Josefsson.

Om Årets Konditor
Årets Konditor 2018 arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer och finalen sker under Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan den 11–12 oktober. Tävlingen är uppdelad på två dagar – fyra timmar första dagen och sex timmar andra dagen. Finalen sker framför en stor publik som kan följa med under de två fullspäckade finaldagarna – och de fyra olika delmomenten: Tårta med arbetad dekor, tre olika sorter söta fingerfoods, en tallriksdessert och ett hemligt bakverk. Finalisternas tävlingsbidrag bedöms både av en smak- och en metodjury.
I år fyller tävlingen 30 år.

Läs mer om Årets Konditor.