Upper House Dining siktar ännu högre med två nya stjärnor i köket

 

Den ene har rötterna i Göteborg och en bred internationell erfarenhet av fine dining. Den andre är medlem i Svenska Konditorlandslaget och skapade prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllopstårta. Nu ansluter köksmästare Gabriel Melim Andersson och pastrychef Fredrik Borgskog till restaurangteamet på Upper House Dining.
– De är två drömrekryteringar som kommer att ge gästerna en både djupare och större matupplevelse, säger Krister Dahl, executive chef på Gothia Towers.

Upper House Dining har sedan det öppnade för två år sedan vunnit priser, fått många utnämningar och inte minst blivit en storfavorit bland gäster med smak för fine dining i en unik miljö. Nu siktar restaurangen ännu högre med två nya namnkunniga tillskott i köket: köksmästaren Gabriel Melim Andersson och pastrychef Fredrik Borgskog.

Gabriel Melim Andersson är 28 år och uppvuxen i Göteborg, men lämnade tidigt Sverige för en kockkarriär utomlands. Han har bland annat arbetat i Paris och New York.
– Gabriel har ett mycket spännande cv och är grundligt skolad i det franska köket. Han kommer att bidra med att utveckla den helhetsupplevelse vi ger våra gäster – ett tryggt omhändertagande men samtidigt något oväntat, säger Krister Dahl, Gothia Towers executive chef och den ende i världen med fyra OS-guld i matlagning, något som satt standarden på Upper House Dining sedan start.

Gabriel själv ser fram emot att komma tillbaka till Göteborg och vara en del av den spännande restaurangkultur han ser växa sig stark i staden.
– Upper House Dining är en vacker restaurang med duktig personal och gäster som jag vet ställer höga krav på helheten. Jag hoppas kunna bidra med lite edge och det jag gillar mest: att spegla säsongernas och dagarnas stämningar med en levande meny, säger Gabriel.

Fredrik Borgskog är 32 år och arbetade tillsammans med Krister Dahl redan för 13 år sedan som kockelev. Sedan dess har han bland annat tävlat med både Svenska Kocklandslaget och Konditorlandslaget, och nu senast fått mycket uppmärksamhet för den bröllopstårta han var med och skapade till prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop.

– Fredrik har en otrolig kreativitet och fingerfärdighet som jag är övertygad kommer att få Upper House att nå nya höjder, säger Krister Dahl.
– Det ska bli en spännande utmaning att arbeta på finkrog igen. På Upper House Dining finns ett driv och en passion som det ska bli väldigt kul att få vara en del av. Och det ska bli roligt att få spinna vidare på den tydliga och exklusiva enkelhet som Upper House står för, säger Fredrik.

Gabriel och Fredrik börjar på Upper House Dining under november månad.
– Att jobba här handlar mycket om att hela tiden driva utvecklingen framåt, inte bara förvalta. Vår ambition är att våga sticka ut på en mycket hög nivå och göra oss intressanta för Guide Michelin och på så sätt locka internationella gäster till Göteborg, säger Krister Dahl.


För mer information:

Krister Dahl, executive chef, Gothia Towers
Tel: 031-750 89 35
Mail:
krister.dahl@gothiatowers.com

Gothia Towers är en plats för möten och upplevelser för människor från hela världen. Här finns över 40 000 kvadratmeter yta för konferens, kongress, fest, evenemang och show. Vi har 1200 hotellrum och sviter, från prisvärd komfort till högsta internationella lyxklass. Våra populära barer och restauranger har något för alla smaker och tillfällen.

Gothia Towers ligger i centrala Göteborg, mitt i händelsernas centrum vid Korsvägen, bara ett par kvarter från paradgatan Avenyns restauranger och nattklubbar. Vi ligger nära city med utmärkta kommunikationer, granne med Skandinaviens största nöjespark Liseberg, Scandinavium och evenemangsstråkets alla andra scener och arenor.
www.gothiatowers.com