Skaldjursbuffé 100 meter upp i luften

Obs – artikel från 2017.

Vill du avnjuta skaldjur på högsta tänkbara nivå?
Då har du chansen vid tre unika tillfällen i april och maj 2017.
– Men dröj inte med att boka bord. De går åt väldigt snabbt, säger Zowie Enberg, restaurangchef på Imagine – Göteborgs högst belägna matställe.

Imagine, 100 meter upp i luften i Gothia Towers 3:e torn, fungerar i vanliga fall som festvåning och exklusiv frukostmatsal. Men vid fyra kvällar i vår – när festvåningen inte är bokad för andra arrangemang – öppnas den upp för allmänheten. En skaldjursbuffé med alla tänkbara läckerheter dukas fram: Dels kalla skaldjur i alla former, dels ett antal varma rätter som persilje- och vitlöksslungade blåmusslor och pommes av sötpotatis och friterad crabcake. Till dessert serveras bl a Brownes med salt kolakräm och citrontarte med italiensk maräng.
– Intresset för buffén är helt enorm. I kombination med den fantastiska utsikten härifrån är det en given succé de kvällar vi inte har något annat inbokat, förklarar Zowie Enberg.

Den första kvällen skaldjursbuffén dukas fram, lördagen 18 mars, är fullbokad sedan länge. Och platserna till de tre återstående skaldjurskvällarna går åt snabbt, så det gäller att skynda sig om man vill försäkra sig om ett bord.

För den som vill sova på maten går det givetvis utmärkt. Gothia Towers erbjuder hotellpaket med buffé, övernattning och hotellfrukost. Läs mer >>

 

Fakta/Skaldjursbuffén på Imagine
Serveras: 18 mars, 22 april, 29 april, 27 maj 2017
Pris: 495 kr/person
Boka online: gothiatowers.com/restaurang-imagine