Upper House Spa delar upplevelse med Universeum

Under våren bygger Universeum om i akvariet Oceantanken där den populära sågfisken Fröken Sågkrates bor. För att underlätta arbetet flyttar hon till Upper House Spa under ombyggnationen.
– Upper House Spa har en perfekt pool med optimal temperatur, så vi känner att vi har funnit en perfekt plats för Fröken Sågkrates. Dessutom ligger Upper House alldeles intill Universeum, vilket underlättar för våra marinbiologer när de ska mata och träna henne, säger Eric Edblad, sälj- och marknadschef på Universeum.

Sågfisken (Pristis microdon) tillhör rockafamiljen och har ett mycket särpräglat karaktärsdrag. Sågen mitt i ansiktet är ett effektivt vapen när sågfisken försvarar sig mot predatorer. Den är också perfekt att jaga och leta mat med. Sågfisken använder sin såg till att kratta botten. På så sätt skrämmer den upp fiskar och andra mindre djur som ligger nedgrävda.

Inför ombyggnationen sökte Universeum en plats utanför huset som erbjuder den 3,4 meter långa sågfisken en lugn miljö, men ändå med stadens brus under sina fenor.
– Det är viktigt att Fröken Sågkrates får stimulans och bra service under ombyggnationen. I och med att hon är över 16 år så klarar vi dessutom åldersgränsen som gäller på Upper House Spa, säger Eric Edblad.
– Fröken Sågkrates kommer vara en del i upplevelsen och nyfikna gäster är välkomna att prova en ny kittlande upplevelse i utomhuspoolen säger Jenny Hayward, spachef på Upper House Spa.

 

KONTAKTUPPGIFTER

Eric Edblad
Sälj- och marknadschef, Universeum
031–335 64 16

Jenny Hayward
Spa Manager, Upper House Spa
031-7088200

 

OM UNIVERSEUM

På Universeum i Göteborg utforskar barn och vuxna världen genom naturvetenskap och teknik. Vi skapar upplevelser som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet. Tillsammans med våra grundare Chalmers, Göteborgs universitet, Göteborgsregionens kommunalförbund och Västsvenska Handelskammaren samt samarbetspartner stärker vi kompetensförsörjningen och bidrar till en hållbar utveckling.

 

OM UPPER HOUSE SPA

Upper House är Gothia Towers 5-stjärniga systerhotell, med rymliga rum och sviter, en restaurang som siktar mot stjärnorna och tre våningar Spa med pooler, bastur, utanpåhängande champagnepool med glasbotten på 19:e våningen, hamam, upplevelseduschar och relaxavdelning.