Elegant och enkelt – precis som i Italien

Idén till Gothia Towers nya restaurang, Ristoria, började med en matresa. Gruppen bakom konceptet reste runt bland Italiens regioner och inspirerades av de olika köken och råvarorna. Nytillträdda restaurangdirektören Jesper Fahlén konstaterar belåtet att resultatet blev väldigt bra.

I den rymliga lokalen vid Korsvägen fanns perfekta förutsättningar för att erbjuda flera olika matupplevelser. Resultatet blev Ristoria som är en Ristorante, en Pizzeria, en Osteria, en Mercato och en Birreria, alla samlade under samma tak.
– Här finns verkligen något för alla – unga, gamla, barnfamiljer, affärssällskap. Precis som i Italien vänder vi oss inte till en speciell målgrupp, utan alla ska känna sig välkomna här, säger Jesper Fahlén.

Jesper Fahlén Ristoria Gothia Towers
Jesper Fahlén, restaurangdirektör Gothia Towers

Tanken med Ristoria är att vara en mötesplats där det är enkelt att slinka in, oavsett om man bara vill ha ett glas vin, en foccacia eller gourmetmiddag. Och vill man köpa med sig goda italienska delikatesser på vägen hem från jobbet går det också bra.
– Här är elegant och fräscht, fast inte exklusivt. Vi har märkt att folk uppskattar framför allt att det är enkelt att ta sig en bit mat här, kommenterar Jesper Fahlén.

Jesper Fahlén har en gedigen erfarenhet från restaurangbranschen, bland annat från Choice Hotels och Scandic Hotels och har även drivit egna restauranger. Nu är han restaurangdirektör med ansvar för Gothia Towers alla publika restauranger: Upper House, 24-Seven, West Coast, Heaven 23 och Ristoria.
– Det känns otroligt roligt. Gothia Towers är ett spännande företag som expanderar och vågar satsa. Man bygger för framtiden. Det är häftigt att få vara med på den resan, säger han.

Läs mer om Ristoria & boka bord >>

Ristoria Gothia Towers Christian Gustafsson
Christian Gustafsson, köksmästare på Ristoria