Noll procent på Gothia Towers & Upper House Dining

Vi satsar stort på att få in bra alkoholfria drycker på Gothia Towers & Upper House. Det är stor efterfrågan av gästerna. Vi ser det som ett naturligt alternativ till öl och vin att kunna erbjuda olika spännande smaker.

Alkoholfritt vin är inte särskilt gott. Det finns andra godare naturligare alternativ.
Framförallt tänker vi att framhäva vad vi har i vår egen natur, som frukt och bär. Äpple blir ett självklart alternativ, och från det får vi bubblig äpplecider från Skåne, lokal must från Björlanda prästgård samt Gastronomigruppens äpplemust, på olika äpplesorter från gamla gårdar i Sörmland och Uppland.

Fristorp Gård nära Trollhättan, förädlar både bär och frukt, och följer säsongen och just nu tar vi rabarbermust från dem. De gör även dryck av Aroniabär, som blir perfekt alternativ till rött vin, eftersom vi även hittar tanniner här, och färgen är djupt röd.

Bär tar vi från Berga Gård på småländska höglandet. Med anor från 1300 talet, på den tiden fanns det stora orangerier, växthus och äppleodlingar och jordbruk som försedde hela trakten med mat och dryck. Merparten av detta förstördes i de kalla vintrarna 1939-41. Idag är det ett ekocertifierat jordbruk på platsen. Vi tar lingon, blåbär, fläder och en med smak av ingefära från Berga Gård.

Mattea Sweden säljer en alldeles speciell produkt, nämligen av kallpressad hjortronmust, från Lappland. Det är en 100% naturprodukt med enda tillsats av ekologiskt råsocker.

I grannlandet Danmark finns Ebeltoft Gårdsbryggeri som levererar sodavatten med olika smaker. Jordgubb, hallon, mynta & citron, röda vinbär, körsbär och rabarber. Allt med bubbel. Inga tillsatser.

hh er g

 

Vi tar även en dryck ifrån England därför att det är det enda företaget i världen som använder sig av frukten Yuzu. En liten citron, som finns i Japan och Korea, som har smaker av citron och mandarin och grapefrukt. Något söt i smaken även om det är en citron.

Med dessa nyttiga och uppfriskande smaker önskar jag en trevlig sommar!

Välkommen!

Helena Wolff
Sommelier