Mindfulness på schemat när Cochlear hade konferens

När Cochlears mjukvarugrupp samlades för konferens på Gothia Towers innehöll programmet ett lite udda inslag.
Som sista punkt låg ett pass mindfulness.
– Det var en bra avslutning på konferensen, både tänkvärt och avslappnande, säger Peter Andersson, manager software systems development, som ledde konferensen. 

Cochlear är världsledande inom implanterbara hörsellösningar. I över 40 år har deras teknologi förändrat livet för mer än en kvarts miljon människor. Tekniken är i grunden en svensk uppfinning, vilket också är orsaken till att den internationella koncernen har ett av sina forskning- och utvecklingscentrum i Mölnlycke.

I slutet av 2018 samlades ett 20-tal personer från företagets mjukvarugrupp för konferens på Gothia Towers.
– Vi ville ha en kreativ miljö och bokade ett rum med utsikt över Göteborg, säger Linda Wahlfors, Travel & Event Coordinator på Cochlear.

I anslutning till bokningen erbjöd Gothia Tower även mindfulness som en extra aktivitet under konferensen. Cochlear nappade direkt på erbjudandet.
– Vi arbetar redan med mindfulness i vår organisation och erbjuder kurser för våra anställda, därför passade det här väldigt bra för oss, säger Linda Wahlfors, som också ansvarar för företagets friskvårdssatsning.

Flertalet personer på företaget har gått en mindfulnesskurs, bland annat hela ledningsgruppen.
– Vi försöker anamma det vi har lärt oss på kurserna både i vårt arbetsliv, för att hantera mail, möten, och stressiga perioder, men också i vårt privata liv.

I dag har Cochlear ett brett program för medarbetarnas hälsa, initierat av Cochlears ledningsgrupp.
– Det är viktigt att hitta en balans i livet, både i arbetet och privat, för att öka hälsan och minska stress och oro.

Friskvårdssatsningen baseras på fyra hörnstenar: physical activity, nutrition, mindfulness och social well-being. Inom respektive område arrangerar Cochlear kurser och andra aktiviteter för sina 260 anställda i Mölnlycke.  Det kan exempelvis vara work-shops med matlagning och kostrådgivning, yogapass, organiserade träningar inomhus eller på företagets eget utegym, walk and talk-möten och mindfulnesskurser.
– Vi fyller på med olika aktiviteter hela tiden och just nu tittar vi på någon aktivitet kring sömn och även något välgörenhetsprojekt där vi kan engagera oss.

Mindfulnesskursen på Gothia Towers arrangerades den sista halvtimmen på konferensdagen och blev ett mycket uppskattat inslag.
– Alla tyckte att det var väldigt avslappnande och givande och tyckte at vi kunde lägga mer tid på detta.

Charlotte Augustsson är säljansvarig på Gothia Towers och berättar att detta är ett nytt inslag i konferenserbjudandet, som man hoppas att fler ska prova. I dag kan man exempelvis välja till yoga, blombindning eller mindfulness.
– Genom att göra ett avbrott i mötesrummet och fokusera på något helt annat är vi övertygade om att man får bättre koncentration under resten av dagen och därmed får ut mer av sin konferensdag.

Läs mer om konferens & möten på Gothia Towers >>