Lekfullt och spontant på Upper House Dining

Med sin Michelinstjärna och det imponerande läget på 25:e våningen är Upper House Dining verkligen en topprestaurang i dubbel bemärkelse. Restaurangen satsar nu på ett avslappnat koncept som ska bredda gästernas helhetsupplevelse.

Upper House Dining är en självklart lysande stjärna på Göteborgs restauranghimmel och man behåller sin Michelinstjärna även detta år. Dessutom är restaurangen rankad som åttonde bästa svenska restaurang av prestigefyllda White Guide.
– Upper House Dining har för oss varit synonymt med en restaurangupplevelse på hög nivå sedan starten, och det är alltid roligt att få det erkännandet från andra, säger Johan Jansson, Food & Beverage manager på Upper House Dining.

Nyligen kompletterades Michelinrestaurangen med ett nytt, avslappnat koncept – Casual Dining. Tanken är att man ska kunna njuta av utsikten och atmosfären även under en kortare sittning, där man antingen kan dela på en lyxig ostbricka eller beställa in några mellanrätter.
– Om Fine Dining är en hel föreställning är Casual Dining mer som en del av en utekväll i Göteborg. Menyn är lättsam med lekfulla rätter att dela på och man kan komma och gå mer spontant, säger Johan Jansson.

Han berättar att man tog en risk när man satsade på det nya konceptet. Michelin Guide gör varje år en genomlysning för att antingen dra tillbaka eller återigen belöna restauranger med en stjärna.
– Man vet ju aldrig hur juryn kommer tänka, men vi tyckte att det var värt att satsa på Casual Dining oavsett. Vi såg ett behov av det här konceptet, säger Johan Jansson.

Topprestarungen hoppas kunna nå ut till fler tack vare Casual Dining och bli ett självklart val för göteborgarna, oavsett om de efterfrågar en lång sittning eller bara ett glas bubbel.
– Vi har smugit igång konceptet och inte slagit på stora trumman, men planen är att synas mer och vara mer öppna. Många i Göteborg vet nog vilka vi är men kanske inte vad vi gör.

Visste du att…
… Upper House Dining förvarar 1 000 liter fermentering i burkar? Detta gör man för att kunna konservera sommarens bästa råvaror och använda dem även på vintern.

Läs mer & boka bord på Upper House Dining >>