Konstutställning i The Gallery

CREO
ERGO
SUM

(Jag skapar, alltså finns jag)

1 -21 november 2021, The Gallery, Gothia Towers

Välkommnen till en gemensam konstutställning av Marie Sörqvist, Fredrik van den Broek och Sven O Pettersson.

De tre målarvännerna träffades under kreativa omständigheter då de alla har ateljéplats på Konstfabriken i Hedefors, Lerum. Alla har olika uttryck och arbetar i olika material och har kreativiteten och skapandet som ledstjärna. Creo Ergo Sum är deras första gemensamma utställning.

 

 

OM

Marie Sörqvist

Genom livet har Marie har alltid tyckt om att betrakta människor och just kvinnor, eller ‘väktare’ som hon kallar dem, förekommer återkommande i hennes figurativa målningar. Ofta är de avbildade med ryggen åt betraktaren för att lämna ansiktet åt betraktarens fantasi.

Marie har målat och ritat sedan barnsben och har alltid sina färger och penslar inom räckhåll. Istället för att studera konst blev det modedesign och textil, och under många år drev hon framgångsrikt eget företag i Stockholm inom design och skrädderi.

Fram tills nu har Marie varit självlärd, men har de senaste åren gått ett flertal workshops för konstnärer hon beundrar. Dessa har inspirerat och uppmanat henne att våga ta steget fullt ut som konstnär. Marie är också initiativtagare och delägare i Nordic Art Society.

Webbsida: www.sorqvistandfriends.com
Instagram: https://www.instagram.com/marie.sorqvist.art/
Kontakt: [email protected]

 

Fredrik van den Broek

Fredrik tecknar abstrakt och vanligtvis har han ingen aning om vad han ska rita när han sitter med ett tomt papper framför sig. Ibland kommer ingenting upp i hans sinne och han kan bara sitta där i timmar … när plötsligt händer något och inspirationen flödar. Då kan han inte sluta.

Hans konst är en spegel av hans tankar och sinnestillstånd när han tecknar.

Fredrik är självlärd och började rita i tidig ålder och på senare tid gör han det mer professionellt. Han hittar mycket inspiration från sin familj med flera konstnärssjälar. Konst är för honom en metod för att koppla av från världen utanför och använda dessa stunder för att hitta vad han bär inuti.

Han använder mest fineliner-pennor med svart bläck på handgjort och grovt papper. Former och mönster förändras utifrån hans humör, och på hans teckningar kan du se att han har ritat dem på olika dagar och inre känslor.

Fredriks konst består alltid av en “kropp”. Ingen del, linje eller kurva, rör eller korsar en annan del. Ibland kan en form eller ett mönster dyka upp som fångar ögat, men det är bara en slump. Det är hans version av kontrollerat kaos.

Instagram: https://www.instagram.com/fredriks_art/
Kontakt: [email protected]

 

Sven O Pettersson

Sven började måla för 15 år sedan och har sedan dess gått kurser i måleri och kroki. Han målar i akryl och gärna i större format, och med tiden har konsten även blivit mer abstrakt i sitt uttryck. Kännetecknande för Sven är att det ofta är kvinnor i olika poser. Han leker med både färg och teckningar i sina bilder som ’växer’ fram i färg och abstraktion när fantasin tar över. Ofta blir det färdiga resultatet något helt annat än det han började med.

Sven inspireras av andra konstnärer som han hittar på museum och gallerier samt i olika konstmagasin. Sven är också en av konstnärerna på Konstfabriken i Hedefors.

Instagram: https://www.instagram.com/sopen45/
Kontakt: [email protected]

 

 

Vad är Konstfabriken?

Läs mer om Konstfabriken på deras hemsida

Visning på plats med någon av konstnärerna

Är du intresserad av att köpa tavlor, eller vill du boka en privat visning av utställningen någon av konstnärerna är med och berättar om konsten, kontakta Marie Sörqvist 0733-36 89 62

Någon, eller flera, av konstnärerna finns på plats varje lördag mellan kl 11-14.