Handbollsdamerna flyttar in på mässan

När finalspelet kommer till Göteborg flyttar handbolls-EM in på Svenska Mässan och Gothia Towers.
Under fyra dagar slussas alla besökare in via mässhallarna där en stor aktivitetsyta byggts upp.
– Vi vill bjuda in alla att vara med och känna EM-stämningen, berättar Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget.

Gruppspelet i Handbolls-EM för damer spelas på fem platser i Sverige, Men när det blir dags för finalspel flyttar hela EM till Göteborg. De fem matcherna i finalrundan spelas i Scandinavium, men entrén blir via Mässans huvudingång vid Korsvägen.
– Vi vill använda det här mästerskapet för att visa upp hela bredden av handboll, därför har vi skapat den här aktivitetsytan, säger Stefan Lövgren.

Väl inne på mässan möts besökarna av Friends zon, en aktivitetsyta skapad tillsammans med organisationen Friends. Här finns bland annat en hel handbollsplan där det spelas både skolhandboll och rullstolshandboll. Ett 20-tal sponsorer finns också på plats med många prova-på-aktiviteter och tävlingar.  På lördagen arrangeras en mediedag där besökarna får träffa alla spelarna som spelar på söndagens final.

Friends zon är öppen hela dagarna från torsdag till söndag med fri entré. På fredag spelas två semifinaler och match om 5:e-pris, på söndag final och bronsmatch. Torsdag och lördag är spelfria.
– Vi räknar med uppemot 30 000 besökare och hoppas att många kommer till Svenska Mässan och tar del av hela aktivitetsytan, även om man kanske inte har biljett till någon match.

De svenska damerna har tagit sig till mellanrundan och spelar nu gruppspel i Scandinavium. Målet är att gå vidare till finalspel.
– Vi hade en magisk inledning på mästerskapet när vi spelade inför ett fullsatt Hovet och verkligen lyftes fram och vi ska göra allt vi kan för att få en lika magisk avslutning. Spelarna har sett fram emot den här turneringen länge och jag tror att det finns i allas drömmar att spela en EM-final inför 12 000 åskådare i Scandinavium, säger Henrik Signell, tränare för Sveriges landslag.

Läs mer om EM-handbollen >>