Beskrivning av konstnären:

Jag är född i Kirkuk, Irak (1956) och är utbildad på Konstinstitutet  i Bagdad. I Bagdad var jag även konstlärare på grundskolan och gymnasiet. Jag har alltid fascinerats av historier, filosofi och arkeologi både från mitt hemland och övriga världen. Mitt favoritmedium är att blanda olika material. Jag hittar användbara saker i det som andra slängt.

1985 kom jag som flykting till Sverige och fortsatte min kreativa väg; med start i Karlskoga. De första åren fick jag flytta runt en del i Sverige och konsten följde mig på vägen. Jag studerade grafik och keramik på olika skolor här i Sverige. Sedan slutet på nittiotalet har jag bott och verkat i Hammarkullen. Sedan dess har jag hunnit göra ett tiotal separatutställningar och grupputställningar i Sverige och utomlands.

”Jag är en nyfiken och lekfull konstnär, som ser möjligheten till uttryck i de flesta material. Jag skildrar de olika känslor vi människor upplever, de olika sinnesstämningar vi kan vara i och som till stor del beror på vilken situation eller miljö vi befinner oss i. Ibland är det positiva känslor och ibland väldigt jobbiga.”

 

Verkets material:
Material: metall
Jag hittade materialet  från en bilverkstads återvinningscontainer.

 

 

Pris 5000 kr

 

 

https://konstepidemin.se/kalender/faruq-faaiq-omer-atelje-kollegiet/

https://www.facebook.com/faruq.omer.12

https://www.facebook.com/11an-Visual-Art-Group-2067013426874437/

https://faruqomerblog.wordpress.com/