Fortsatt uppåt för stora bröllop

Intresset för stora påkostade bröllop fortsätter att öka.
Framför allt är det de borgerliga vigslarna som nu även satsar på stora fester.
– Det här är en stark trend håller i sig, säger Classe Hultin som ansvarar för mässan Bröllopsfeber på Svenska Mässan.

Bröllopsfeber startade för nio år sedan i Stockholm och arrangeras årligen i Stockholm, Göteborg och Malmö. När mässan återkommer till Göteborg för femte gången i mitten av februari, tycks intresset från besökarna var på väg mot nya rekord.
– Mässan har vuxit för varje år och vi räknar med cirka 5 000 besökare denna gång, vilket skulle vara nytt publikrekord i Göteborg, säger Classe Hultin.

Varje år sker cirka 50 000 bröllop, varav ungefär hälften är borgerliga. Tidigare var de borgerliga bröllopen enklare och mindre påkostade, men trenden har vänt.
– I dag ser vi att även de som väljer borgerlig vigsel vill satsa på kläderna, ringarna, festen och smekmånaden.

I snitt spenderar de som har bröllopsfest cirka 100 000 kronor.  Många av de tjänster och produkter som förgyller vigseln och festen presenteras av de cirka 100 utställare som medverkar på Bröllopsfeber.
– På mässan får man en bra överblick över vad som behövs och vad som finns på marknaden. Du ser också de aktuella trenderna.

Ekotrenden, som startade för cirka fem år sedan fortsätter att utvecklas och är i dag en självklarhet på många bröllop. Även retrotrenden med bröllop i 30-, 40-, 50- och 60-talsstuk är stark.
– Men den stora trenden i dag är att det ska vara personligt. Allt från ceremonin, maten, kläderna och musiken till gästernas goodiebag ska vara personligt och kopplat till brudparet.

En annan intressant trend är att männen blir mer aktiva i planeringen.
– Tidigare var det mest kvinnorna som stod för planeringen. I dag är 25-30 procent av besökarna på mässan män och det ökar för varje år. Det är roligt.

 

Fakta Bröllopsfeber

Bröllopsfeber arrangeras 18-19 februari på Svenska Mässan och presenterar allt för ditt bröllop.
Läs mer om mässan här >>
Köp biljett till mässan >>