Rekordår för kongresser

Kongressförsäljningen på Svenska Mässan går mot ett rekordår.
Antalet beslutade kongresser hittills i år har mer än fördubblats gentemot samma tid förra året.
Vad vi ser är resultatet av en strategisk satsning och av investeringen i våra tre torn, säger Malin Erlandsson, director of association sales.

Under första halvåret avslutades hela 15 kongressaffärer, varav fyra större internationella vetenskapliga möten med mellan 2 500 och 4 000 deltagare.
Kongressaffärerna görs på flera års sikt och de nu beslutade kongresserna kommer att hållas 2018-2021.
– Trycket är enormt just nu, säger Malin Erlandsson, som menar att den positiva trenden är ett resultat av ett strategiskt och målmedvetet arbete, tillsammans med Göteborg & Co.

De allra flesta av de värvade kongresserna är inom medicin och vetenskap.
– Naturligtvis har vårt nära samarbete med Sahlgrenska Akademin och näringslivet, bland annat med företag som Astra Zeneca, SCA Hygien och Mölnlycke Healthcare också stor betydelse.

En annan, mer långsiktig, förklaring till framgångarna är investeringen på 1,2 miljarder kronor som gjordes i mötesplatsen 2011-2014. Ett tredje torn byggdes med 450 nya rum, ett nytt hotellkoncept lanserades tillsammans med nya restauranger, loungeytor och konst.
– Att vi har ökat vår kapacitet och nu har Europas största helintegrerade hotell- och mötesanläggning betyder oerhört mycket, säger Malin.
– Internationellt ser vi hur intresset bara ökar för att placera möten och events hos oss. Vår anläggning finns allt oftare med i slutdiskussionerna kring de riktigt stora prestigefyllda kongresserna