Atea Sverige väljer Gothia Studio

Atea hade planerat att starta hösten med en kickoff för medarbetare i Göteborg, Halmstad och Borås. Coronapandemin satte stopp för ett fysiskt event, så då togs beslutet att ställa om till ett digitalt event. För att kunna genomföra den digitala kickoffen valde Atea att boka Adapt och Gothia Studio på Svenska Mässan. Läs intervjun med Åsa Cederlund, Regionchef på Atea Sverige.

 

Varför valde ni att använda Gothia Studio och Adapt?

– Vi hade hoppats på att kunna ses fysiskt och kicka igång hösten tillsammans. Men med tanke på covid-19 tog vi beslutet att genomföra en digital kickoff med drygt 300 medarbetare i Göteborg, Halmstad och Borås. För att kunna genomföra ett digitalt event med kvalitet så är tekniken avgörande och därför valde vi att använda Adapt och Gothia Studio på Svenska Mässan.

 

Hur var er upplevelse av Gothia Studio och ert digitala arrangemang?

– Det kändes proffsigt från start till mål. Både när det gäller den tekniska utrustningen, miljön som byggts upp i studion och de enkla tips vi fick för hur vi når ut i rutan. Ett proffsigt och varmt bemötande skapade trygghet hos oss inför sändningen. Upplevelsen var bra och det kändes tryggt hela vägen. Även deltagarna har återkopplat att det var bra kvalitet på sändningen och proffsigt upplägg.

 

Ni är ju redan ett bolag i framkant när det kommer till digitalisering, men har covid-19 påverkat er digitalisering i verksamheten ytterligare?

– Vi var redan innan covid-19 vana vid att använda Teams och andra digitala mötesformer och hade en kultur där det var ok att delta i möten digitalt. Det vi märker nu är att vi har utvecklat vår kultur och lärt oss göra skillnad på vilken typ av möte som ska genomföras. Syftet med mötet styr vilken mötesform vi använder. Vi kan ha kortare och mer frekventa avstämningsmöten digitalt medan vi försöker ses fysiskt när vi ska vara kreativa och fatta strategiskt viktiga beslut. Varje vecka genomför vi pulsmätningar i organisationen för att se hur vi mår och en intressant reflektion är att vi upplever att samhörigheten har ökat under covid-19. Det tror jag beror på alla korta avstämningsmöten som vi nu har infört i teamen. Antalet kundmöten ökar också eftersom vi nyttjar tekniken och våra kunder har också blivit mer vana vid de digitala möjligheterna. Det är dock viktigt i vår kundinteraktion att ha både digitala och fysiska möten. Det digitala sättet att mötas är ett fint komplement som kommer gynna oss i framtiden.

 

Vad var den största skillnaden med att ha ett digitalt event jämfört med ett fysiskt event?

– Man saknar en fysisk publik.

 

Vilka var de största utmaningarna respektive fördelarna?

– Största utmaningen var att inte få responsen eller interaktionen med publiken. Det brukar ge energi och man kan lättare bygga en känsla i rummet. De största fördelarna är att det blir en snygg inspelning som går att använda om och om igen samt att fler förmodligen väljer att delta, eftersom man kan vara lite mer flexibel och välja om man vill vara med hela eller delar av ett event.

 

Vilka är dina bästa tips till andra som ska hålla ett digitalt arrangemang?

– Att tänka på att det krävs lika mycket planering eller till och med mer jämfört med ett fysiskt arrangemang. Det är också viktigt att få till rätt känsla, om man vanligtvis inte jobbar med tv-produktion kanske man inte har så bra koll på vad som går hem i rutan. Ta hjälp med det tekniska och fokusera på innehållet. När tekniken inte fungerar är det många deltagare som bara fokuserar på det och då får man inte ut det man hade önskat av sitt arrangemang.

Boka ditt digitala möte