Heaven 23:s egna vin: 23 Reasons

September 2021
Under året som gått har vår restaurang Heaven 23, tillsammans med Sveriges första urbana vineri, Wine Mechanics, tagit fram ett eget vin: 23 Reasons.

För 15 år sen, år 2006, startade Heaven 23 sin österrikiska vinsatsning här på Heaven 23 och idag har restaurangen en av världens bästa österrikiska vinlista. Heaven 23 har fått flera fina utmärkelser gällande listan, den senaste kan du läsa om här >>

Och nu fortsätter den österrikiska resan. Tillsammans med vineriet Wine Mechanics har Heaven 23 tagit fram ett alldeles eget vin ‘23 Reasons’ – självklart gjort på just österrikiska druvor.
Vinet är rött, druvsorten är Blaufränkisch, och kommer från vinodlaren Gernot Heinrich. Druvorna kommer från vingården Alter Berg på nordvästra sidan av Neusiedlersee.

I början på augusti buteljerades vinflaskorna hos Wine Mechanics och nu kan du njuta av vinet på plats på Heaven 23.
Tips: Vinet går synnerligen väl ihop med vår Heaven 23:s  goda ost- & charkbricka!

Wine Mechanics

Wine Mechanics är Skandinaviens första urbana vineri, grundat 2017. Det var passionen för vinet och utmaningen att bygga ett modernt vineri och företag som drev Kenneth Gustafsson att tillsammans med sin kompanjon Magnus Holmgren starta projektet. Wine Mechanics är beläget mitt i Göteborg, i ett gammalt svinstall i Slakthuset. Druvorna fraktas kylt från toppvingårdar runtom i Europa för att sedan pressas, jäsa, lagras och buteljeras i Slakthuset. Produktionen är idag ca 45.000 flaskor årligen och säljs via Systembolaget, till restaurang och på export.

Läs mer om Wine Mechanics här >>