Tio smultronställen i Göteborg

Göteborg & Co har tagit fram 10 smultronställen du inte borde missa när du besöker Göteborg. Jättebra tips som vi gärna förmedlar till dig!

Magasinsgatan

En avslappnad, trendig kullerstensbelagd gata med personliga butiker och inne-kaféet Da Matteo med sitt surdegsbageri på ett litet torg. Bredvid ligger interiörbutiken Artilleriet som är ett måste. Strömmingsluckan har öppet lunchtid (stängt vintertid).
Läs mer >>

Haga

Haga är Göteborgs äldsta förstad. Här hukar trähusen vid kullerstensgatorna, och här finns second hand och vintage butiker, antikvitetsaffärer och modebutiker i en skön blandning. Titta gärna in hos Haga Trätoffelfabrik för skinnvaror och trätofflor, handla kryddor på Curry House eller köp med dig te från Tea’s. Pittoreskt och charmigt. Glöm inte heller att ta en fika på någon av de mysiga kaféerna. På Kafé Husaren hittar du Sveriges största kanelbullar.
Läs mer >>

Linné

Göteborgarnas egna kvarter. Linnégatan kantas av barer, caféer, restauranger och butiker. Drick spansk öl på La Sombrita, prova grekisk mat på Mykonos, asiatisk mat på Hello Monkey eller jazza på Linnéterrassen. Här är det tätt mellan uteserveringarna under vår, sommar och höst. Andra Långgatan är värd en egen promenad för sin spännande och lite dekadenta mix av gammalt och nytt.
Läs mer >>

Slottsskogen – göteborgarnas stadspark

Göteborgarnas gröna oas och en plats för rekreation – perfekt för promenader eller att slå sig ner på de stora gräsmattorna. I Djurgårdarna kan man se älg och andra, främst nordiska, vilda och tama djur. På sommaren finns Barnens Zoo med griskultingar, killingar och kycklingar. Missa inte heller Säldammen, där de bohuslänska knubbsälarna matas varje dag klockan 14.00. Här ligger ”Plikta”, stans största lekplats.
Läs mer >>

Feskekörka

Ett måste för fiskälskare. Saluhall för färsk fisk och skaldjur som byggdes 1874. Byggnaden liknar en kyrka och har därför döpts till Feskekörka. Köp med dig färska räkor och avnjut vid hamnen eller kanalkanten. Eller prova restaurang Gabriel en trappa upp.
Den som är riktigt morgonpigg besöker istället Sveriges största fiskauktion i fiskhamnen. Auktion måndag klockan sju, tisdag-fredag klockan halv sju.
Läs mer >>

Rosenkaféet

Mitt i Trädgårdsföreningen ligger Rosenkaféet i vacker grönska bredvid rosariet. Kaféet har en gammaldags, mysig stämning som gör att man gärna hittar dit när solen värmer. Speciellt i juli och augusti då tusentals rosor blommar i rosariet.
Läs mer >>

Röda Sten konsthall

Pannhuset vid Älvsborgsbrons södra fäste har blivit en spännande konsthall. Inuti finns enorma ytor där olika utställningar växlar. Läget är fantastiskt med utblick mot hamninloppet och området har blivit en populär mötesplats på sommaren. Se också den röda stenen som givit namn åt området. Ta hamnfärjan Älvsnabben hit från Lilla Bommen.
Läs mer >>

Utsikten från Gothia Towers

Heaven 23 är skybaren på Gothia Towers, 23 våningar upp. Här får man en strålande utsikt över Göteborg, medan man minglar med ett glas vin eller äter en bit mat. Prova deras gigantiska räkmackor – en specialitet!
Läs mer >>

Skärgården

En fantastisk upplevelse med tusentals öar och skär längs med västkusten. Havet och Göteborgs södra skärgård är bara en spårvagnsresa från centrala stan. Från Saltholmen går passagerarbåtar till öar som Vrångö, Styrsö och Brännö. På Vrångö kan man bada från både klippor och sandstrand. På Styrsö och Brännö finns fina bad och pensionat. Utflyktsbåtar går sommartid bland annat till Nya Älvsborgs fästning i hamninloppet, Vinga naturreservat med fina bad och ett litet Evert Taube-museum mm.
Läs mer >>

Marstrand

På ön, omgiven av Västerhavet, finns den mäktiga, historiska Carlstens fästning. Från början tänkt att skydda kusten, senare blev fästningen fängelse. Västsveriges egen Robin Hood, Lasse-Maja, legendarisk folktjuv, satt fängslad på ön. Annars är Marstrand ett sommarparadis med internationella seglingar, sol och badliv med anor från Oscar II:s tid.
Läs mer >>

Källa: goteborg.com

Välkommen till Göteborg!