Svenska Mässan Gothia Towers revanschhöst efter pandemiuppehåll

Efter två års pandemi har det uppdämda behovet av att träffas fysiskt gjort ett tydligt avtryck på Svenska Mässan Gothia Towers bokningsläge. Efter en stark sommar med en rekordbeläggning på drygt 92% under juli månad står nu mötesplatsen med en fulltecknad mäss- och möteskalender inför hösten och rekryterar samtidigt till ett hundratal tjänster för att nå samma personalvolymer som före pandemin.

– Den fantastiska beläggningen i sommar och bokningsläget inför hösten visar att det finns en revanschlust, både hos oss och våra kunder att ta tillbaka alla de möten och upplevelser som fått stå tillbaka de senaste åren. Efterfrågan på företagsevents och möten är betydligt större än vad kalendern har utrymme för i höst, även om vi självklart försöker lösa de förfrågningar som inkommer på bästa sätt, säger Carin Kindbom, Vd och koncernchef Svenska Mässan Gothia Towers.

Sommarmånaderna innebär vanligtvis ett högt tryck på logiförsäljning och i år låg beläggningsgraden under juli månad på drygt 92 %, vilket är en rekordnotering för Svenska Mässan Gothia Towers som är Nordens största hotell med sina 1 200 rum. Den fulltecknade mäss- och möteskalendern gör att hösten ser riktigt bra ut även för hotellet med rätt mix av både affärsresenärer, mötesdeltagare och mässbesökare. Höstlovsresandet, Halloween och Jul på Liseberg och julborden är viktiga komplement som också bidrar till att vissa perioder redan är, eller kommer bli fullbokade. Den ökade efterfrågan på det fysiska mötet har medfört att rekryteringssituationen är utmanande för hela branschen.

– Vi ser en ketchupeffekt där mässor och möten som ställdes in eller sköts upp under pandemin nu genomförs parallellt med höstens ordinarie program. Att skala upp verksamheten igen är en härlig utmaning och det finns inget vi gillar mer än att vara mötesplatsen där brinnande aktuella frågor diskuteras och få ta plats, som hållbarhet, samhällsbyggnad och unga människors framtidsmöjligheter, säger Benny Karlsson, Försäljning- och marknadsdirektör, Svenska Mässan Gothia Towers.

Läs mer >>