Trygghet och säkerhet – Coronaviruset (Covid-19)

Först publicerad: 3 mars 2020
Uppdaterad: 3 april 2020
Granskad: 3 juni  2020

 

Våra besökares och medarbetares hälsa och välbefinnande är vår högsta prioritet och vi följer naturligtvis våra myndigheters rekommendationer och regler med anledning av coronaviruset. 

Sedan den 12 mars 2020 gäller att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare inte får hållas i Sverige. Regeringen tog den 27 mars beslut, på rekommendation av Folkhälsomyndigheten, att ytterligare begränsa allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från och med söndag den 29 mars. Beslutet, som gäller tills vidare, innebär att den tillåtna gränsen för antalet deltagare sänks från 500 till 50 personer. Svenska Mässan Gothia Towers agerar självklart i enlighet med detta beslut i samtliga avseenden det påverkar vår verksamhet.

Våra båda hotell, Gothia Towers och Upper House med Upper House Spa (med gym och yoga) håller öppet för dig som vanligt. Så även våra restauranger Heaven 23 och Twentyfourseven samt baren på Upper House Dining. Twentyfoursevens uteservering öppnar när vädret tillåter.

Renlighet och hygien är alltid högt prioriterat hos oss. I dessa tider har vi utökat våra rutiner för att du ska känna dig trygg och bekväm under din vistelse i vårt hus.

För din trygghet:

 • Vi följer riktlinjer och rekommendationer från lokala hälsovårdsmyndigheter och alla medarbetare hos oss får löpande del av ny information om Covid-19.
 • Informationsskyltar och instruktioner om allmänt förebyggande åtgärder finns för att förhindra smittspridning.
 • Vi utför mer frekvent städning av publika utrymmen.
 • Desinfektionsmedel och tvål finns på alla toaletter.
 • Stationer med desinfektionsmedel finns utplacerade vid entréer.
 • Vi har sjukvårdsutbildad personal tillgänglig i vårt hus.
 • Självklart stannar personal som känner sig sjuk hemma.

Från den 25 mars har vi, enligt Folkhälsomyndighetens nya krav på skärpt säkerhet i restaurangmiljöer, vidtagit ytterligare åtgärder för att förhindra trängsel mellan människor i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar för att besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra.

I händelse av nya riktlinjer eller beslut har vi goda rutiner och beredskap på plats.

För ditt allra bästa: 

 • Frukost på Gothia Towers serveras på restaurang Seasons (2:a våningen, Tower 2) och är i högre grad portionsförpackad och kan väljas att njutas på plats eller på rummet.
 • Frukost på Upper House serveras á la carte på Upper House Dining alternativt äter du din frukost på rummet.
 • Vi har tagit bort Room service-avgiften och erbjuder en fin Room service-meny.
 • Möjlighet till tidig incheckning och sen utcheckning på våra två hotell.

Om- och avbokning
Fri om- och avbokning fram till kl 11.00 på ankomstdagen på Gothia Towers (Gäller ej redan förbetalda rum).
På Upper House gäller dagen innan ankomst kl 18.00.

Vi uppmanar naturligtvis alla gäster som planerar att besöka oss och känner av sjukdomssymptom att stanna hemma. Mer information om coronaviruset hittar du på Vårdguiden 1177.
Läs mer om Covid-19 på Folkhälsomyndigheten.se.