”En digital konferens med ett fantastiskt resultat”

Fysioterapi

Vad passar bäst för era ändamål? En livesändning från en av våra studior? Eller kanske streaming av en serie förinspelade program där du som deltagare väljer det som är mest intressant precis nu, som i tv-tablån?

När Fysioterapi bestämde sig för att förlägga sin digitala konferens hos Svenska Mässan ville man ha en kombination av bägge. Det innebar att vi under två dagar direktsände huvudspåret från en av våra toppmoderna tv-studior. Här kunde man som betalande deltagare ta del av inspirerande debatter, keynote speakers och intervjuer.

Parallellt med detta skapade vi tre digitala ”kanaler” som fylldes med förinspelat videomaterial. I slutet av respektive programinslag fanns möjlighet för tittarna att ställa frågor till föreläsarna. Allt för att skapa så mycket interaktion och inspiration som möjligt.

 

“I oktober 2021 genomförde Fysioterapeuterna vår nationella konferens Fysioterapi 2021. Konferensen var digital och vi genomförde den i tätt samarbete med Svenska Mässan och med stort stöd av en digital mötesproducent.

Vi genomförde vår konferens i en tid kantad av restriktioner pga covid-19. Tack vare Svenska Mässans engagemang, flexibilitet och professionella bemötande kunde vi ställa om vår planerade fysiska konferens till en digital konferens med ett fantastiskt resultat. I den omställning hade vi ett mycket stort stöd och hjälp av en erfaren och mycket kompetent digital mötesproducent. Den digitala mötesproducenten hjälpte oss med en beskrivning av vilka möjligheter det digitala formatet gav oss. Dessutom, med över 50 medverkande föreläsare etc, krävdes mycket planering för att skapa så bra förutsättningar som möjligt inför det digitala genomförandet. Vår mötesproducent planerade och genomförde detta förarbete vilket var avgörande för ett professionellt genomförande. I vår live-sända studio var det mötesproducenten som skapade det professionella och interaktiva uttrycket vi önskade.

Vi kan varmt rekommendera Svenska mässan som samarbetspartner och för ett digitalt format rekommenderar vi starkt att ta stöd av en digital mötesproducent.”

Charlotte Chruzander
Projektledare Fysioterapi 2021