Konstutställning: "Life in colours"

Konstutställning i The Gallery, Gothia Towers:
Utställningen pågår 17 juni – 5 augusti juni 2024

 

Om Ingeborg Lovisa Hallberg
Vad vore livet utan färg? Livet i sig är en hel färgpalett. En palett av upplevelser, människor och känslor såsom glädje, sorg, skratt. Jag tycker om att måla de ögonblicken. Min önskan är att mina tavlor ska ge en skön känsla, vara en färgklick i ett rum och även ge lite energi.
Så vem är då jag? Ingeborg är mitt första namn, men mitt tilltalsnamn är Lovisa. Att måla och skapa är något som jag gjort sedan jag var liten. Min farfar, som var konstnär, inspirerade mig tidigt med sitt sätt att prata om konst. Han gav ofta en analys av bildens komposition utifrån linjer, former, detaljer, men lade stor vikt på just färgnyansers betydelse.

Jag har läst lite grafisk design och även där var just färgernas  betydelse var något som jag särskilt uppskattade och anammade. Under flera år glömde jag bort det där med måleriet. Men då jag väl hittade tillbaka till det igen … då kom jag in i ett ordentligt målar-flow och målade alla tavlorna ni ser i utställningen. De flesta tavlor jag målar är i akryl då den tekniken ger mig frihet och möjlighet att måla om. Om jag känner att en färg inte känns bra så är det bara att ändra det till en ny färg eller en ny nyans.

Jag har lite olika inspirationskällor och ingångar när jag målar. Ibland låter jag bara penseln få röra sig i färger och så ser jag vad för former som skapas och gör något utifrån det. Oftast ser jag något foto där jag gillar miljön och placerar då  in personer och saker som jag tycker skall vara med i målningen för att skapa den känsla jag vill åt.

När jag sitter och målar ligger vår 11-åriga hund, en vit lagotto, alltid nära mig. Hon fick vara med i en tavla då jag började måla och sedan dess har hon fått vara med i flera av mina tavlor. Hon är nu lite av ett signum i de flesta av mina målningar. Så om du tittar på tavlorna i utställningen, se om du kan hitta henne! Hon är med på tio av dem!

Intresserad av att köpa en tavla eller komma i kontakt med Ingeborg Lovisa Hallberg:
Instagram:
@art_by_ingeborg_lovisa
Mobil: 0739-251505
E-post: [email protected]