Konstutställning i The Gallery: Styrkan

Konstutställning av Räddningsmissionen och Karolina Palmér & Hanna Ekegren – för ett gott syfte!
4 – 12 mars 2022

Utställningen görs av Räddningsmissionen i samarbete med konstnärerna Hanna Ekegren och Karolina Palmér.
Konstnärerna har tillsammans målat en tavla som de valt att döpa till “Styrkan”. Verket är inspirerat av livsberättelser från Räddningsmissionens verksamheter som jobbar med kvinnor i utsatthet. Initiativet kom till för att uppmärksamma internationella kvinnodagen den 8 mars.

Namnet på tavlan valdes eftersom den främsta egenskap Räddningsmissionen ser i de kvinnor som de möter är just styrka.

AUKTION
I samband med lanseringen av utställningen kommer en auktion starta där det går att buda på tavlan via tradera. När tavlan är såld till högstbjudande kommer summan oavkortat gå till Räddningsmissionens arbete för kvinnor i utsatthet.

Vill du buda redan nu? Länk till auktionen på Tradera>>

TAVLAN STYRKAN

Välkommen in The Gallery för att njuta tavlan som visas 4-12 mars. Vi visar även mer konstverk från konstnärerna i The Gallery .

 

Vill du veta mer om eller komma i kontakt med Räddningsmissionens
>> Räddningsmissionen 

OM Karolina

Karolina sprider glädje och energi genom sina färgstarka akryl – och akvarellmålningar.

Karolina Palmér är född 1977 och bosatt i Kungsbacka. Hennes bilder är ofta färgstarka och glädjefyllda samtidigt som de inger en känsla av harmoni. Hennes naivistiska måleri präglas av en stark känsla för färg och form och människor eller figurer finns ofta med i motiven.

Inspiration hämtar hon från tidningar, böcker, musik och från naturen. Karolina har drivit sitt företag sedan 2004 och gått olika utbildningar inom konst och grafisk design på bland annat Wiks konstlinje, HDK och Bergs School of Communication. Hon har samarbetat med företag som Ikea, Dixie och Palmolive där man även kunnat se hennes design på olika bruksföremål.

Karolina har genom åren haft ett flertal separata utställningar i bland annat Stockholm, Göteborg och Linköping. Karolinas konst kan man se över hela världen dels i form av hennes mönsterdesign för Ikea som lanserades i 38 länder samt genom att hon via nätet säljer akrylmålningar och konsttryck till flertalet länder både inom och utanför Europa via onlinegalleriet Singulart.

    

 

OM Hanna

Hannas målningarna tar avstamp i tankar och känslor. Medvetna eller undermedvetna. Med utgångspunkt i allas lika värde, oavsett etnicitet, sexuell läggning eller religion byggs bilderna upp med hjälp av hennes karakteristiska form- och färgspråk. Ögon att drunkna i och att följas av, var än i rummet du befinner dig. Färglager där toner och nyanser ger dig energi, styrka och glädje. Och en gnutta vemod.

Hanna jobbar som konstnär på heltid sedan 10 år tillbaka (första utställningen 2009), med bas i Göteborgs västra delar. Med  ett 70-tal utställningar och events i ryggen, både i Sverige och utomlands finns kunderna runt om i världen.

    

Kontaktuppgifter

Karolina:
Hemsida; www.karolinapalmer.se
Instagram; @karolina_palmer
Kontakt: [email protected]

Hanna:
Hemsida: https://www.hannaekegren.se/
Instagram:
@hannaekegren
E-post: [email protected]