Konstutställning i the Gallery: Spaces In Between

Välkommen till en inspirerande utställning i The Gallery  22 februari – 4 april.
2 konstnärer visar upp sina verk tillsammans, Anthony Harvey och Kjell Hemmingson visar olja & grafiska trycktekniker.

Kom förbi och dagdröm dig bort en stund och låt konstens språk landa i vad dina tankar och associationer i bilderna låter dig uppleva.

Välkommen!

 

OM ANTHONY

Anthony Harvey föddes 1988 och växte upp i Grästorp, där han under sina sena tonår började sin karriär med att teckna realistiska blyertsporträtt på beställning. Han utbildade sig senare på KV konstskola i Göteborg och har efter några år utvecklat sin nuvarande stil; realistisk surrealism i olja.

Harvey vill utmana verkligheten som vi ser den; och med sitt naturtrogna, färgrika och detaljerade sätt att uttrycka sin konst på får han fram en känsla av lekfullhet på gränsen till det vemodiga. Med sitt surrealistiska uttryck kombinerat med en fotorealistisk teknik lämnar han betraktaren med frågan ”vad är verklighet?”

Konstnären; ”Under de senaste åren så har jag fastnat för surrealism, vilket inte är så konstigt då jag ser mig själv som en dagdrömmare. Jag är en person som kan bära på melankoliska tankar och känslor men som i slutändan ändå kan styra dem mot förhoppningar snarare än hopplöshet.

Det är min förhoppning att den här utställningen ska kunna ge dig som betraktare en chans att släppa verkligheten för en stund och låta dig dagdrömma du med.”

Kontaktuppgifter:

Mobil: 070 746 55 15
Epost: [email protected]

https://www.instagram.com/a_harvey88/
https://www.anthonyharvey.net/
https://www.facebook.com/harveyartwork

 

OM KJELL

Målandet är mer ett behov än en hobby där mitt starka behov av att skapa tar överhanden när jag har ledig tid. Sedan har jag växlat återkommande mellan klassiskt pianospel, fotografering och måleriet. Nu utforskar jag färgen, kontrasterna och rörelser i bilden.’

Målandet sker i dialog med duken och bilden som växer fram. Ibland är vi överens och ibland grälar vi. Vissa bilder har jag i tanken från början och andra bilder växer fram under tiden.

Mest utmanande är det abstrakta måleriet där det endast handlar om samtal, gräl och förtroliga dialoger mellan mig, färgen och duken. Kontrasterna och rörelsen är slutmålet. När jag målar ansikten är min utgångspunkt förhållandet mellan volym och naivism, schabloner och uttryck. Abstrakta ytor kontra det konkret föreställande.

Jag döper aldrig mina tavlor då jag vill att det ska vara upp till betraktaren att lägga sina egna tankar och associationer i bilderna och uppleva något.

Kontaktuppgifter:

Epost: [email protected]

battrekonst.se/artist/Kjell-Hemmingsson/