Konstutställning i The Gallery: Time goes by

Konstutställning 13 maj – 5 juni 2022

Annika Vretinger gästar oss med sin fina konst, kom förbi och njut, upplev och inspireras!

The Gallery är belägen i vår hotellobby på Gothia Towers, och är alltid öppet. Välkommen!

 

 

OM  ANNIKA

Jag har så länge jag minns varit intresserad av att skapa. För mig handlar konst om att en känsla ska få uttrycka sig. En känsla i kropp och sinne eller en idé om hur något kanske kan gestaltas. Allt som oftast landar jag i motiv som inte direkt föreställer något självklart. Det är betraktaren som sitter med facit, och att konst FÅR vara KONSTigt är viktigt för mig. Varje målning är unik i sitt slag, en stark drivkraft driver mina händer och penslar för att ta form med impulser styrd av känsla och intuition.

Frågar man mig om hur jag tänkte när jag skapade får man troligtvis inget svar. För mig handlar konst av sinnesintryck och betraktaren tolkar och känner in efter sina känslor och tolkningar.

 

Kreativiteten och idéer är alltid närvarande i mitt sinne, det är inte alltid att jag förstår vad jag målar men när jag litar på min magkänsla blir det alltid rätt och målningen hamnar just där den så sig bör. Vissa gånger mediterar jag innan jag sätter igång för att få bättre klarhet i hur resultatet ska kommuniceras fram. Jag är alltid lika nyfiken på vad som jobbas fram. Och till vem? En målning som tilltalar dig extra mycket ska troligtvis hamna hos dig.

Det är en fantastisk känsla att få se mötet mellan målningen och dess nya ägare. En del av mina målningar har inget namn, det beror på att jag vill att dess ägare ska få känna in sin egen känsla/historia kring motivet utan att bli påverkad av en titel. Gå på magkänslan när du väljer konst.

 

Allt har en mening fast vi så sällan kan se det innan.
Mitt önskemål är att en dag få äga en ateljé där jag kan skapa och livnära mig på min konst.

Läs mer om Annika på Hemsidan 

 

Kontaktuppgifter: 
[email protected]