Josefine bakar blått för sin morfar

Vår Head Pastry Chef, Josefine Pagander, är med i Mustaschuppropet och kampen mot prostatacancer.

År 2022 blev Josefine utsedd till Årets Konditor. Temat hon vann med var inspirerat av hennes morfar som var Josefines stora idol. Men hon förlorade sin morfar i prostatacancer och han fick aldrig uppleva hennes framgångar som konditor.
För att hedra hans minne och lyfta Mustaschkampen har Josefine skapat ett Mustaschupprop tillsammans med Arla.
– Morfar lärde mig att njuta av livet. Han var äventyrslysten och väldigt aktiv både på havet i sin båt, och i alperna med klättring och skidåkning. Vi plockade ofta blåbär ihop och bakade paj. Eller pej som morfar skulle ha sagt, säger Josefine.
Och blåbären de plockade tillsammans har inspirerat Josefines mustaschbakelse och glänsande blåbärspraliner hon skapat till Mustaschuppropet.
Mustaschuppropet riktar sig i första hand till Josefines kollegor i branschen och kreationerna har tagits fram för att inspirera alla Sveriges bagare och konditorer att baka blått i november. Allt för att öka försäljningen av goda bakelser, ju mer som säljs, desto mer pengar kan skänkas till Mustaschkampen.

Kan endast köpas på Gothia Towers

Josefins mustaschbakelse och blåbärspralin kan du endast njuta av på plats i Gothia Towers lobbycafé Twentyfourseven eller som take away. De kommer finnas till försäljning under hela november månad. Samtidigt gör du en god sak och är med i kampen mot prostatacancer.

Njut av Josefines fantastiska mustaschbakelse och glänsande blåbärspraliner
Bakelse: 65:-
Ask med 6 praliner: 155:-
Ask med 12 praliner: 290:-
För varje såld bakelse och pralinask skänker Gothia Towers 10:- till Mustaschuppropet.

Recept på Josefines kreationer

Josefine Pagander, Mustaschuppropet
Mustaschbakelse med blåbär
Bakelsen är fylld med blåbärskompott för att uppmärksamma mustaschkampens blåa färg. Botten är smaksatt med honung och på den ett krisp med kokos och bipollen. Allt binds ihop med ett lager av en mjuk färskostmousse.
Ta del av receptet här >>


Josefine Pagander, Mustaschuppropet

Blåbärspralin
Pralinen är färgad blå för att uppmärksamma mustaschkampens blåa färg. Grunden består av ett kokoskrisp med bipollen och fyllningens färskosttryffel är smaksatt med honung. I tryffeln gömmer sig en slät blåbärsmarmelad.
Ta del av receptet här >>