Grattis Göteborg - 400 år!

Fredagen den 4 juni 1621 sägs vara dagen då Göteborg föddes. Nu, 400 år senare, firar vi lite extra den 4 juni – och ännu mer 2023. Med anledning av covid-19 har det stora jubileumsprogrammet flyttats till 2023. Då bjuds göteborgare och besökare från hela världen in till ett stort jubileumsprogram.

Men det betyder inte att det inte händer mycket här och nu också, även om i något mindre skala. Den 4 juni 2021 finns det gott om möjligheter att fira där du är – titta på jubileets direktsändning klockan 15–17, baka jubileumsbakelsen, dansa jubileumsdansen, sjung med i jubileumslåten och mycket mer.
Det finns jubileumserbjudanden, jubileumsutställningar och mycket annat kul som händer under året. Och hos oss på plats kan du bland annat njuta av vår variant av jubileumsbakelse och den härliga jubileumscavan bland annat.

P.S Du missar väl inte att hela staden ljuder och salut avfyras kl 16.21 fredagen den 4 juni? Det kommer även vi göra och våra torn kommer lysa i vackra färger!

 

Här kommer ett urval av allt kul som händer redan nu


Fira där du är!

Göteborgs 400-årsårsdag firas i en direktsänding under eftermiddagen den 4 juni, 15-17.  Det blir festligt, folkligt, högtidligt, göteborgskt och coronasäkert.
Läs mer >>

Grejen med Göteborg
Frossa i älskade, hatade och ikoniska göteborgsgrejer när den nya basutställning om 1900-talets Göteborg invigs den 4 juni och pågår till 30 december!
Bingolotto, gröna kaniner, miljonprogram eller en halv special? I den kommande basutställning om 1900-talets Göteborg får du frossa i våra mest älskade, hatade och ikoniska göteborgsgrejer och upptäcka sidor av staden som du inte trodde fanns.
Läs mer >>

Jubileumsprodukter
Jubileumsbakelse, affischkollektion, bubblig cava, målarbok – det har tagits fram flera kul produkter som firar Göteborg 400 år.
Läs mer >>

Göteborg berättar
100 göteborgares berättelser intar stadens gator och torg i en ny jubileumsutställning som pågår 2 juni-15 september.
Utställningen finner du på Gustaf Adolfs torg.
Stadsmuseet har intervjuat ett tvärsnitt av Göteborgs befolkning i åldrarna 6-97 år. Fotografen Stefan Edetoft har tagit uttrycksfulla porträttbilder i miljöer de intervjuade själva har valt ut. Berättelserna ger en bild av staden idag, men berättar också om sådant som varit och vad som kan bli. Varje uttalande öppnar en möjlig berättelse om Göteborg, och tillsammans bildar de en historia om vår samtid.
Läs mer >>

Läs mer om Göteborg 400 år och allt som händer i vår stad >>