Gothia Towers stöttar Musikhjälpen

Det har gått nio år sedan Musikhjälpen senast sändes från Göteborg. Nu är det dags igen. 12-18 december står glasburen på Kungstorget i Göteborg.
Gothia Towers stödjer Musikhjälpen och auktionerar ut en synnerligen exklusiv upplevelse.
10 personer välkomnas till att bo, gå på spa och för en kväll bli de enda gästerna på Upper House Dining, med egen kock, konditor och sommelier.*

I år är temat i Musikhjälpen ”För en tryggare barndom på flykt från krig”. Just nu är cirka 42 miljoner barn på flykt.
– Musikhjälpen gör ett enormt arbete och det känns mer viktigt än någonsin att hjälpa till, säger Fredrik Andersson, Executive Chef på Gothia Towers.

Fredrik, med 8 år i Svenska Kocklandslaget, VM-guld från 2018 samt flera silverplatser i internationella tävlingar på sin meritlista, kommer tillsammans med Josefine Pagander, Head Pastry Chef på Gothia Towers och tillika Årets Konditor 2022, även att synas i Musikhjälpens glasbur på Kungstorget. Lördag 17 december kl 18.00-20.00 kommer de att vara på plats för att laga en lyxig middag för fyra personer. Detta via en tävling som Musikhjälpen arrangerar. Ta del av tävlingen här >>
– Det är härligt att få sprida matglädje i dessa tider och samtidigt göra det för ett bra och viktigt ändamål, säger Fredrik.

Gothia Towers auktion på Tradera till förmån för Musikhjälpen håller just nu på och avslutas på Musikhjälpens sista dag, söndagen den 18 december.
– Vi hoppas på så många budgivare som möjligt för att kunna skänka allt till Musikhjälpen och deras otroligt fina och viktiga arbete för barnen, säger Fredrik.

Till Gothia Towers auktion på Tradera

Fredrik Andersson, Executive Chef & Josefine Pagander, Head Pastry Chef

Om Musikhjälpen

Musikhjälpen har arrangerats i Sverige sen 2008. De har spridit kunskap om och samlat in pengar till
en undanskymd mänsklig katastrof. De gör detta genom att låsa in tre kända personer i en glasbur och låter dem sända radio och tv dygnet runt i sju dagar.
Den 12 december låser Musikhjälpen in Oscar Zia, Tina Mehrafzoon och Klas Eriksson i en glasbur på Kungstorget i Göteborg. I en 144 timmar lång direktsändning ska de engagera hela Sverige i temat ”För en tryggare barndom på flykt från krig”.

Alla barn har rätt till en trygg barndom, men just nu är 42 miljoner barn på flykt undan krig och konflikter. 42 miljoner. Många har förlorat sina föräldrar, utsatts för våld och saknar självklara saker som ett tryggt hem och möjlighet att gå i skolan.

Här kan du se Musikhjälpen i tv och radio
Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen.
Musikhjälpen 2022 direktsänds dygnet runt på SVT Play och i P3. Stora delar sänds också i SVT2 och SVT24.
Läs mer om Musikhjälpen >>